Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Afrika basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'den siyasetçi ve iş adamıyla Uganda ve Kenya'ya yaptığı ziyaret Afrika basınında geniş yer buldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Afrika basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'den siyasetçi ve iş adamıyla birlikte Uganda ve Kenya'ya yaptığı ziyaret Afrika basınında geniş yer buldu. Gazetelerin birçoğu Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili haberleri manşetten yayımladı.

Uganda'nın Daily Monitor Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletlere (BM) yönelik eleştirilerini sayfalarına taşıdı.

Erdoğan'ın, "Dünya 5'ten büyüktür" sözlerine dikkati çeken gazete, Cumhurbaşkanın, "Birinci Dünya Savaşı'nın şartları içinde oluşan bu yapının devam etmesi kabul edilemez. Bu daimi üyelerinin içinde dikkat edilirse, Afrika'dan bir ülke yok. Halkı Müslüman olan bir ülke yok ve kıtaların bu kadar dengesizce şekillendiği bir yapı, dünyada adalet dağıtamaz." ifadelerine yer verdi.

Daily Monitor gazetesi, Somali'nin bütçesini azaltan Birleşmiş Milletlere tepki gösteren Erdoğan'ın, "Terörün tehdit ettiği böyle bir ülkeyi bu noktada kendi başına bırakmak çok büyük yanlış olur. Birleşmiş Milletler nasıl adım atarsa atsın, biz Somali'yi yalnız bırakmamakta kararlıyız." sözlerini de okuyucularına aktardı. 

Erdoğan'ın sözleri Kenya basınında 

Kenya’da yayın yapan bir başka ulusal gazete olan Star Gazetesi, Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği basın toplantısındaki sözlerine geniş yer verdi.

Yayınlanan haberde Kenyatta'nın, şunlar kaydedildi:

"İkili görüşmelerimizde iki ülke arasındaki ticaret hacminin kabul edilemez derecede düşük olduğu konusunda hemfikiriz. Ve bu rakamın çok daha yüksek seviyelere çıkması konusunda kararlıyız."