Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, binlerce vatandaşın katılımıyla devam ediyor.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, binlerce vatandaşın katılımıyla devam ediyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki demokrasi nöbetine destek vererek, halkı selamladı.

Vatandaşlara hitap eden Akdağ, milletin evlatlarının darbe girişimi karşısındaki duruşlarını 15 Temmuz'dan bu yana dünyaya gösterdiğini söyledi.

Darbe planları yapanların milleti hesap edemediğini vurgulayan Akdağ, "Onlar, bugün burada Cumhurbaşkanımızın yanı başında toplanan siz kardeşlerimizin imanını, siz kardeşlerimizin inancını, siz kardeşlerimizin kararlılığını, göğsünü tanklara siper edecek Türk milletini hesap edemediler." ifadesini kullandı.

Akdağ, Türkiye'nin dört bir tarafında Erzurum'dan Hatay'a, Van'dan Edirne'ye, Hakkari'den Trabzon'’a kadar bütün milletin ayakta olduğunu belirtti.

Ayağa kalkan milletin, nöbette olduğunu anlatan Akdağ, "Pırıl pırıl çocuklarımız var, kız kardeşlerimiz var, gençlerimiz var, annelerimiz var. Hepiniz seyretmişsinizdir, boğaz köprüsünün üzerinde, bir başına tankların üstüne, kendine karşı yöneltilen silahların üstüne yürüyen hanımefendiyi hatırladınız mı? Ben inanıyorum ki şu anda külliyenin önünde bulunan bütün kardeşlerimiz aynı ruha sahip." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, 15 Temmuz'da darbe girişiminin olduğu saatlerde, büyük amcasının vefatı nedeniyle Erzurum'da bulunduğunu hatırlattı.

Erzurum'da gönlünü bu memlekete vermiş, canını bayrağı, vatanı, milleti için feda etmeye hazır 100 bin kişinin o gece iki saat içinde meydanda toplandığını dile getiren Akdağ, "Mümkün müydü ki tankları olanların, mümkün müydü ki milletin parası ile alınmış jetlerle F-16'larla milletin üstüne bomba atanların bunun karşısında durması mümkün müydü? Değildi değerli kardeşlerim." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu demokrasi nöbeti paha biçilemez"

Atalay ise 15 Temmuz akşamı orduda asker kılıklı ancak asker olmayan bir çetenin, FETÖ çetesinin mensuplarının milletin külliyesini bombaladığını anımsattı.

Şimdi o külliyenin yanında nöbet tuttuklarını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

"Sizler o gece bu meydanlara sahip çıktınız ve hamdolsun başaramadılar. Demokrasi nöbeti çok değerli. Ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği için bu demokrasi nöbeti paha biçilemez. Şu anda Türkiye'nin bütün illerinde, bütün ilçelerinde bu nöbet devam ediyor. Bizler de değişik illerimizde bu nöbetlere katılıyoruz.

Dış basın, Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi devrimi olduğunu görmedi. 15 Temmuz gecesi o silahlı çeteye milletimiz karşı durdu, demokratik duruş sergiledi ve bu demokrasinin büyük bir başarısıdır. Bunu dünyanın çok iyi görmesi lazım ama bunu görmüyorlar. Hala çok değişik değerlendirmeler yapıyorlar. Halbuki bu tarih yazan bir geceydi, milletimiz tarih yazdı."