Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk resepsiyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Başkomutan" sıfatıyla ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resepsiyon verdi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk resepsiyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Başkomutan" sıfatıyla ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkomutan" sıfatıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin havuzlu bahçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu verdi. Erdoğan, davetlileri, eşi Emine Erdoğan ile selamladı.

Resepsiyon, Kurtuluş Savaşı ve terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavetinin Külliyedeki Millet Cami İmam Hatibi Adem Kemaneci tarafından okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Türk tarihinde kazanılan zaferlerin anlatıldığı video gösteriminin ardından Erdoğan selamlama konuşması yaptı.

Erdoğan, konuşmasının ardından, Bosna Hersek, Kosova, Afganistan ve Hint Okyanusu'ndaki TCG Gemlik Fırkateyni, Konya 3. Ana Jet Üssü ile Şanlıurfa Akçakale Gülünce Sınır Karakoluna telefon ve video konferans sistemiyle canlı bağlantı kurarak, askerlerin Zafer Bayramı'nı kutladı.

"Rize'nin neresindensin"

Erdoğan, Şanlıurfa Akçakale Gülünce Sınır Karakolunda nöbetçi er Harun Yazıcı ile görüştü. Yazıcı'nın kısa künyesinde memleketini Rize olarak söylemesi, davetlilerin gülüşmesine neden oldu. Erdoğan, "Rize'nin neresindensin" diye sorduğu askerden "İkizdere" yanıtını aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra resepsiyona katılan davetlilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla bahçedeki havuz başında oturarak, bir süre sohbet etti. 

Resepsiyona, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş ile bazı bakanlar katıldı. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve eşi Şule Akar'ın da hazır bulunduğu resepsiyonda, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yüksek yargı organlarının başkanları ve üyeleri yer aldı.

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Hülya Koçyiğit, Ahmet Özhan, Bülent Ersoy, İzzet Yıldızhan, Ece Erken, Berdan Mardini, Muazzez Ersoy'un da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar da davetliler arasında bulundu.

Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarında uluslararası derece elde eden sporcuların yer aldığı resepsiyona, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de katıldı.