Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Erdoğan-Trump görüşmesi Mayıs'ta

El Bab'daki gelişmelere değinen Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyonu saat saat takip ettiğini kaydederek, "Sivil kayıpların yaşanmaması için büyük bir hassasiyet gösterildiğini" belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Erdoğan-Trump görüşmesi Mayıs'ta

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazetecilere açıklama yaptı. Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"16 Nisan günü yapılacak oylama, şüphesiz Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında çok büyük önem arz ediyor. Anayasa değişikliği kuvvetler ayrılığı ilkesini de çok net biçimde ortaya koyuyor.

Erdoğan'ın körfez ziyareti

Diplomatik temasların yoğunlaşması için önümüzdeki ay Kuveyt Emiri'nin ziyareti olacak. FETÖ ile mücadeleyi gündeme getirdik, Körfez ülkelerinin aldığı tedbirler memnuniyet vericidir.

Almanya'dan Türk imamlarına baskın

DİTİB Alman kanunlarına göre kurulmuş çok önemli bir kuruluştur. Siyasi saiklerle alınmış talihsiz bir karar.

El Bab'daki operasyon

Sayın Cumhurbaşkanımız, El Bab'a operasyonu günbegün hatta bazen saat saat takip ediyor. El Bab içerisindeki operasyonlar, sivil kayıpların olmaması için büyük bir hassasiyetle yapılıyor.

Suriye ve Irak'ta hem sahada hem masadayız. Bu, ulusal güvenliğim için zorunluluk.

AB ile müzakereler

Türkiye-AB ilişkileri konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Beklentimiz vize muafiyeti için adımların atılması.

İsrail ile bildiğiniz gibi normalleşme süreci devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanımızın İsrail'e bir ziyareti oldu ve karşılıklı ziyaretin devam etmesi bekleniyor.

İsrail'in yasadışı yerleşimlerle ilgili politikalarını kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

(İsrail'de ezan yasağı) Bu çok yanlış bir adım olur, umarız hatadan dönerler.

İran'ın Körfez ülkeleriyle neden bu noktaya geldiğini görüyoruz.

"Kimseden izin almak durumunda değiliz"

Bizim DEAŞ'la mücadelede ortaya koyduğumuz çaba, çok açık. İran, Türkiye'yi eleştirmek yerine takdir etmeli. Bizim DEAŞ'la mücadelemizi takdir etmek yerine, bizim hiç de dikkate almadığımız eleştirilerle karşımıza çıkıyorlar. Burada bölgenin geleceği için verdiğimiz mücadele için kimseden izin almak durumunda değiliz.

Erdoğan-Trump görüşmesi

Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesine katılacak. Orada bir görüşme yapılacak ama ondan öncesinde bir görüşme yapılabilmesi için çalışmalar sürüyor.