Cumhurbaşkanlığı'ndan Macron'a ince mesaj

Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından Fransızca yayımlanan mesajda, Erdoğan'ın "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir" ifadesine yer verildi.
Cumhurbaşkanlığı'ndan Macron'a ince mesaj

Cumhurbaşkanlığıresmi Twitter hesabı, Fransa  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik ince bir mesaj yayımladı.    Cumhurbaşkanlığının Fransızca Twitter hesabından yayınlanan mesajda,  Erdoğan'ın "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir." ifadesine yer  verildi.

MACRON'UN ENDİŞELİ HALİ GÖZLERDEN KAÇMAMIŞTI

Mesajda, Erdoğan ve Macron'un dün New York'ta gerçekleşen görüşmesinin  fotoğrafı da paylaşıldı. Fotoğraf karesine, Erdoğan'ın cesur ve öz güvenli hali, Macron'un ise  daha endişeli, heyecanlı ve bir şeyler öğrenmeye çalışır hali yansımıştı.    Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz da  Twitter hesabından Fransızca olarak paylaştığı mesajda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan,  'dünya lideri' Macron'la bir kez daha görüştü." ifadelerini kullandı.
b62su_1505896591_1826.jpeg

SÖZLERİ UZUN SÜRE TARTIŞILMIŞTI...

Macron, Fransız Le Point dergisine geçen ay verdiği mülakatta, "Dünya  liderliği o kadar havalı değil, Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorundayım."  diye konuşmuştu.

Erdoğan ise Macron'un açıklamasına ilişkin, "Benim bildiğim tek şey  var: Görüşme talebinde bulunduklarına göre, ben görüşme talebini reddetmeyi arzu  etmem çünkü dostları çoğaltmak isterim ve bize olumsuz nazarla bakanları da  azaltmak isterim. Fakat ben o dergiye verilende bir olumsuzluk değil tam aksine  Türkiye'nin Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu  düşünürüm." değerlendirmesinde bulunmuştu.

cjmn3_1505896688_6092.jpg