Cumhuriyet 95. yılı kutlanıyor

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da tören düzenlendi
Cumhuriyet 95. yılı kutlanıyor

ANTALYA (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da törenle kutlandı.

Antalya'da Vali Münir Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Caddesi'nde resmi geçide katılanların bayramını kutladı.

Bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu, cumhuriyet konulu şiirler okudu.

Vali Karaloğlu, konuşmasında Cumhuriyet'in, tarihin en önemli kararı olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, 95 yıl önce bu topraklarda yaşayanların hep birlikte verdikleri bir ve beraber yaşama kararıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı bir birlikte yaşama projesi, bir millet sözleşmesidir." diye konuştu.

Cumhuriyet'in sadece "kuru bir sözleşme"den ibaret olmadığını vurgulayan Karaloğlu, "Binlerce yıllık köklü kültür ve medeniyet birikiminden ilhamla, binlerce yıllık tecrübeden hareketle kurulmuş muazzam bir çatı olduğunu belirtti. Cumhuriyet'in harcında, bağımsızlığını kaybetmektense, canını vermeyi göze alan, yardan, serden geçen ama vatan toprağından asla vazgeçmeyen, Malazgirt'ten 15 Temmuz'a yüzbinlerce kahramanın, Mehmetçiğin kanı var." diye konuştu.

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen tören geçişi ile kutlamalar sona verdi.

- Muğla

Muğla'da Atatürk Stadyumu'ndaki törende Vali Vekili Fethi Özdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, öğrencilerin ve halkın bayramını tebrik etti.

Özdemir, bu bayramın, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlara sunulmuş en büyük, en kutlu armağan olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen tarihte eşine az rastlanır bir mücadele ile kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından ilan edilen cumhuriyet, atalarımızın bizlere bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir." dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okundu, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından gösteriler yapıldı. Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Öğrencilere ödüllerin verildiği törende Muğla Mehter Takımı marşlar seslendirdi.

Törene, AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, siyasi partilerin il başkanları ve protokol üyeleri katıldı.

- Isparta

Isparta'da Vali Şehmus Günaydın, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kaymakkapı Meydanı'nda törene katılanların bayramını kutladı.

Vali Günaydın, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin kutlu yürüyüşünde önüne çıkan ve çıkarılan zorlukları, senaryoları boşa çıkaracağını, birlik ve beraberlik içerisinde kutlu yürüyüşe kesintisiz devam etme iradesini tereddütsüz bir şekilde ortaya koyacaklarını kaydetti.

Günaydın, son Valiler Kararnamesiyle Kayseri Valiliği'ne atandığını ve Isparta'daki görevinin sona erdiğini hatırlatarak, bundan sonra Kayseri'de hizmetlere devam edeceklerini belirtti.

Törende şiirler okundu, tören geçişi yapıldı. Geçiş esnasında vatandaşların üzerine gül suyu sıkıldı.

- Burdur

Burdur'da Gazi Atatürk Stadı'ndaki kutlama programında, Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile askerlerin, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Şıldak, burada yaptığı konuşmada, yeni Türk devletinin kurulmasıyla birlikte her alanda başlatılan inkılaplarla güçlü ve büyük bir devlet olma yolunda bugüne kadar emin adımlarla gelindiğini kaydeden Şıldak, "Son olarak içimizdeki hainlerle bir olup 15 Temmuz'da demokrasimize ve geleceğimize zarar vermeye kalkıştılar, ancak aziz milletimiz, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde onlara izin vermemiş ve ilerleyişimizi durdurmalarına fırsat tanımamıştır." diye konuştu.

Şiirler okunan ve halk oyunları gösterisi sergilenen tören, askerin ve öğrencilerin geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak: