Çumra belediyesi şehitler anısına fidan dikti

Çumra Belediyesi ve Çumra Anadolu Lisesi tarafından Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda Şehit olan vatan evlatları anısına fidan dikim töreni düzenledi.
Çumra belediyesi şehitler anısına fidan dikti

Çumra Belediyesi Sırçalı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Fidan Dikim töreni İlçe Protokolünü bir araya getirirken programa Çumra Anadolu Lisesi ve Abdullah Tenekeci ilkokulu öğrencileri katıldı.

Gerçekleştirilen tören İlçe Müftüsü Bekir Yücel’in duası ile başladı.

Fidan dikim törenine katılan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz;

“Bir bahar gününde Çumra Anadolu Lisesi ve Abdullah Tenekeci İlkokulu öğrencilerinin beraber düzenlediği Afrin Şehitleri anısına fidan dikim törenindeyiz. Peygamber efendimizin Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı toprağa veriniz hadisi şerifi üzerine ve bunun sevabına nail olmak için 600 öğrencimizle birlikte bugün burada Afrin Zeytin Dalı harekatında şehit olan vatan evlatlarımız anısına fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Dünyaya örnek bir kuruluş olan Konya Şekerin fidan dikim noktasındaki çalışmaları bizlere rehber olmuştur. Bugün burada daha güzel daha yeşil bir Çumra için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz dedi.”

2-20180419143255.jpg

Belediye Başkanı Oğuz’un ilk fidanı toprakla buluşturmasının ardından programa katılan herkes tarafından fidanlar toprakla buluştu.