Çumra hedef büyüttü

Çumra hedef büyüttü

2015 yılın Çumra’nın yılı olduğunu ve birçok hizmeti ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Çumra Belediye başkanı Dr. Mehmet Oğuz, yerel seçimler öncesinde söz verdikleri 42 projenin tamamının ya bitirildiğini ya da bitirilmek üzere olduğunu söyleyerek, Çumra’nın hizmette çıtayı yükselttiğini kaydetti.

Büyükşehir yasasıyla İlçenin kurucu başkanlığı gibi 12 mahalleye 30 bin nüfusa hitap eden Çumra’nın 52 mahalle 65 bin nüfusa hitap ve hizmet eder bir hale geldiğini ifade eden Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, ‘’Büyükşehir belediye başkanımızda bu anlamda kurucu bir büyükşehir belediyesi oldu. 31 ilçe beldeleriyle, köyleriyle birlikte çoğu ülkeden büyük bir alan hizmet ediyorlar. Büyükşehir belediyesi, hükümet ve ilçe belediyesinin yapmak zorunda olduğu durumlar var. 1.5 yılda adaptasyonu sağladık. Ulaşım, mezarlıklar, Koski itfaiye çok hızlı adapte oldu. Görev dağılımlarını en hızlı şekilde tamamladı. Uyum içinde örnek içinde çalışan bir kurum haline geldik. Üç seçimde oyun artışını getirdi. 1 kasım yüzde 80 oy oranıyla oy aldı. Konya ortalamasını geçtik. Büyükşehir çalışmaları, hükümetin ve ilçe belediyesinin çalışmalarından yükseldi ki Konyalı başbakan en önemli etkendi. Bizim tüm temelleri attık ve çalışmalar hızla devam ediyor. Tarım ve hayvancılık şehri dediğimiz Çumra’nın bir hayvancılık ve tarım pazarı yoktu örneğin. Seçim öncesinde hayvan pazarını tamamladık. Faaliyete geçti. Diğer yerlerden de hayvan alım satımı için geldikleri bir odak noktası haline geldi. Hayvan pazarı cazibe merkezi olacak. buğday pazarı 52 bu ay bürolarının silolar projelendirildi. Üyelikler alacağız. Hizmet in ikinci yılında temelini atmak nasip olacak’’ dedi.

cumra-(2).jpg

VERDİĞİMİZ SÖZLERİN TAMAMINI YERİNE GETİRECEĞİZ
42 projenin 38 inin yüzde 70i tamamlandıklarını söyleyen Oğuz, ‘’2019 yılına kadar bütün sözlerimizi yerine getirmiş bir şekilde seçime gideceğiz. Sözlerimizi yerine getireceğiz, Allah başımızı öne eğdirmesin demiştik. Ana arter iki caddemiz asfalta kavuştu.  Köy yollarımızın ihalesi yapıldı ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz de çalışmalarına devam ediyor. 52 mahallemizde yeniden parklar yapıldı. 2009 öncesinde Çumra’da sadece 1 halı saha vardı. Şu anda 14 ayrı mahallemizde 14 ayrı halı sahamız tamamlandı. Ayrıca Belediyemiz tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da katkısıyla 3 bin kişilik bir stadyum yapmayı planlamaktayız. Yol çalışmalarımızda 40 kilometre yol halledilecek. 4 metrelik yollar 8 metreye çıkacak. 40 kilometre yol genişleyecek. Çumra’nın yüzde 20 sindeki kötü manzaralar tamamlanacak. Mahalleler ve yollar sebebiyle bir şantiye haline geldik ‘’ şeklinde konuştu.


2015 ÇUMRA’NIN YILI OLDU
Yapılan işlerin sadece İlçe belediyelerinin işleri olmadığını söyleyen Oğuz, ‘’Sonuçta tüm bu yapılanlar ülke kasasından çıkan yatırımlardır. Bizim görevimiz tüm yatırımları hizmet olarak ilçemize getirebilmek. Bu konuda bize hem sivil toplum kuruluşları, hem ilçe teşkilatımız hem de milletvekillerimizin de katkılarıyla Konya 2015 yılını bir şantiye alanı olarak geçirdi. 2016 ve 2017 yılları Çumra için yenilenme yılları olacak. 2023 Çumra’sı da sanayisiyle, tarımı, hayvancılığı ve turizmi ile Konya’nın gözbebeği ilçesi olacak. 1999’da kurulan Organize Sanayi’nin borçları kapatıldı ve 500 bin metrekare olan alanı 40 kat büyüterek 20 milyon metre kareye çıkartıldı. 8 yılda 3500 doğalgaz abonesi yapılırken sadece 2015 yılında yeni hatlarla birlikte 2250 abone yapıldı. Daha önce demiryolu için talep edilen 3 köprülü kavşağın asla yeterli olmadığını ilgili yerlere bildirdik. 8 tene köprü 4 tane de alt geçit olmak üzere planladık ve yüzde yüz oranında tamamladık. Hızlı trenin Çumra’da peronu olacak. Karaman’dan hareket eden hızlı tren Çumra’dan yolcu alacak. Çumra hızlı trenden faydalanan ilçelerden biri olacak’’ dedi.

cumra-(4).jpg

İLKLERİN İLÇESİ ÇUMRA
1902 yılında Abdülhamit Han buradaki en eski yapılardan ve yapılan ilk yatırım olan Çumra İstasyonunu olduğunu da belirten Oğuz, ‘’Çumra ilk sulama sistemlerinin de yapıldığı ilçe. Her şeyin ilkiyiz. Bütün bu ilklerin başlangıcı Abdülhamit Han tarafından yapılıyor. Marmaray’ın projesini yapan ve Çumra’ ya da hitap eden Mavi Tünel’in projesini yapan da Abdülhamit Han’dır. Ayrıca İstanbul-hicaz tren yolunu da Çumra’da geçiriyor. Bir Sultan 100 sene öncesinden bir ilçe için planlanabilecek her şeyi planlıyor. O tren yoluna ikinci çiviyi çakan isim ise şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Şimdilerde de bunu hemşerimiz olan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu devam ettiriyor’’ dedi.

ÇUMRA BİR KURUŞ FAİZ ÖDEMİYOR
Çumra’ya tüm bu hizmetleri kazandırırken tek kuruş faiz ödememeye dikkat ettiklerini de sözlerine ekleyen Oğuz, ‘’Çumra’da bir Şehir meydanımız yoktu. 4 bin metre karelik alana bir alışveriş merkezi, düğün salonu, Kızılay binası ile emekli ve engelliler için bir alan oluşturmak için çalışmalara başladık. 65 milyon borçla devraldığımız belediyemizin borçlarımızı sıfırladık. 2016 yılı bütçesinde faize ayırdığımız rakam temsili bir rakam olarak 1000 TL’dir. Çumra Belediyesi şu anda bir kuruş faiz ödemiyor. 2015 yılında yaptığımız alışverişlerin tamamını da nakit olarak yaptık. Amacımız da 2019 yılında borçsuz bir belediyeyi devretmek. 2023 yılında Organize Sanayisi bitmiş, yüzlerce tesisin çalışır durumda olduğu, tarımı, hayvancılığı, sanayisi, turizmi ile söz sahibi olan göz bebeği bir Çumra hayal ediyorum. Karatay, Selçuklu ve Meram’dan sonra kendinden söz ettiren dördüncü belediye olabilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

İSMAİL KOÇ-HAYRETTİN ATAK / YENİ HABER GAZETESİ