Çumra'da park çalışmaları

Çumra ilçesi 40 bin metrekare alan üzerine inşaa edilen parkla en büyük parkına kavuştu. 
Çumra'da park çalışmaları

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 mahalli idareler seçimlerinden önce Çumra Belediyesinde park ve bahçeler alanında hizmet verebilecek bir müdürlük olmadığını söyledi.

Seçim sonrası ilk meclis toplantısında alınan kararla Park ve Bahçeler Müdürlüğünü kurduklarını aktaran Oğuz, şunları kaydetti:

"Alanında uzman ekibi oluşturduk. Göreve başlayan Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri yine seçim vaatlerimiz arasında olan tabelası bile kalmayan önceki dönem belediye başkanlarımızdan Hikmet Berberoğlu’nun adını taşıdığı Hikmet Berberoğlu parkını tamamen yenileyerek yeniden halkın kullanımına sunduk. Mevcut parklarımızın bakımları yeniden gözden geçirildi ve otomatik sulama sistemi olmayan parklarımızın otomatik sulama sistemleri yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa olarak 52 mahallemize yeni park kazandırdık. 2014-2015 sezonunda müdürlüğümüz ihtiyaca göre ağaçlandırma, cami ve okullarımızda peyzaj düzenlemesinin yanı sıra 22 bin metrekare yeşil alanı Çumramıza kazandırmış oldu."

Çumra’nın en büyük parkını kazandırdıklarını belirten Oğuz, "Seçim vaatlerimiz arasında olan ve 1970’li yıllardan günümüze kadar atıl bir halde bırakılan ve eski adıyla postalcık (ticaret meslek lisesi yanı) olarak bilinen 40 bin metrekare alan üzerine inşaa edilen parkımız yürüyüş yolları, kafeteryaları, dinlenme alanları, süs havuzu, spor alanlarıyla ve peyzaj düzenlemesi ilçenin en büyük parkı olacaktır." ifadelerini kullandı. 

Oğuz, son olarak parkın peyzaj çalışmalarında Mustafa Kemal bulvarından sökülen taşlar kullanıldığını ifade ederek parkın inşallah 2017 bahar ayında halkın kullanımında olacağını kaydetti.