Çumra’yı tanıyalım

Konya'nın ilçesi Çumra’yı tanıyalım...
Çumra’yı tanıyalım

cumra.jpg

Çumra 1926 yılında kurulmuştur. 1936 yılında Romanya ve Bulgaristan'dan gelen göçmenler İlçeye yerleştirilmiştir. İlçenin doğusunda Karaman ili, batısında Akören İlçesi, kuzeyinde Karatay, Karapınar ilçeleri, güneyinde Güneysınır İlçeleri ile çevrilidir. İlçe ova üzerine kurulmuştur. Ancak çok az sayıdaki köyü dağlık arazidedir. Apa Köyü ile Dinek Kasabaları'nda ormanlık alanlar mevcuttur. İlçenin kuzey, güney ve doğusu verimli tarım alanlarıyla kaplıdır. İlçenin tek akarsuyu Çarşamba Çayı olup, sulama amaçlı kullanılmaktadır. Çatalhöyük : Çumra'nın 13 km kuzeyindeki Çatakhüyük Mevkiinde İngiliz ve Türk Arkoloji ekiplerince yapılan kazılarda Neolitik Devre ait 7 katlı şehir harabeleri bulunmuştur. M.Ö.5000 yıllarında Neolitik Döneme ait medeniyetin burada başladığı anlaşılmıştır. Kazı çalışmalarına bir süre ara verilmiş olup, 1993 yılında yeniden başlanmış ve halen her yıl Temmuz-Eylül ayları arasında devam edilmektedir. Karaman Köprüsü : Karamanoğulları zamanında yapılmış olmakla birlikte Çumra Merkezi ile Sanayi Sitesi arasında bulunan yolda hizmet vermektedir. Esat Paşa Camii: İlçemiz İçeri Çumra Kasabasında Karamanoğulları zamanında yapılmış tarihi bir camidir. Son olarak 1989 yılında İçeri Çumra Belediyesi marifetiyle tadilat yapılmış ve ibadete açık bir camidir.

konya---cumra--(2).jpg

konya---cumra--(4).jpg

Kaymakam Uğur Kalkar

kaymakam_ugur_kalkar_.jpg

1974 yılında Hatay ili Kumlu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kumlu’da, lise öğrenimini Kırıkhan’da tamamladı. 1994 yılında Ankara üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Hatay kaymakamı adayı olarak atandı. 1999 yılında Tokat ili Almus kaymakam vekilliği görevinde bulundu. 2000 yılında Burdur ili Altınyayla kaymakamı olarak atandı. Daha sonra sırasıyla; Siirt ili Baykan ilçesi, Muş ili Bulanık ilçesi, Hakkari ili Yüksekova ilçesi, Trabzon ili Çaykara ilçesi kaymakamı olarak görev yaptı.  20 Ağustos 2009 tarihinde Acıpayam kaymakamlığına başlayan Uğur Kalkar, Ağustos 2015’te Çumra’ya atandı. Kalkar, evli olup bir kız çocuğu vardır.

belediye-baskani-001.jpg

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz

1973 Yılında Çumra’da doğdu, 1984 yılında Mustafa Onbaşı ilköğretim okulunu 1991 yılında Çumra İmam Hatip Lisesini, 1998 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Daha sonra 6 yıllık süre içerisinde Batman ili Sağlık Müdürlüğünde Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan OĞUZ. Orta Derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Ayrıca Dr.Mehmet Oğuz Çumra Eğitim Gören Öğrencileri Koruma Derneği ( İhlder ) nin bir süre Başkanlığını yürüttü, Sema Kuşağı Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.

 

Çumra'dan kareler
konya---cumra--(5)-001.jpg

konya---cumra--(9)-001.jpg