Çüngüş’te 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi temeli atıldı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde 2018 yılı eğitim yatırımları programı çerçevesinde ilçeye 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi okulunun temeli...
Çüngüş’te 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi temeli atıldı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde 2018 yılı eğitim yatırımları programı çerçevesinde ilçeye 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi okulunun temeli atıldı.

Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, 2006 yılından beri Çüngüş'teki lise binasının prefabrik olduğunu ve ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, Çüngüş'e 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi yapılması yönünde girişimlerde bulunduklarını ve düzenlenen törenle okulun temelinin atıldığını söyledi. Başkan Arslanca, Çüngüş'e kazandırılan 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi için büyük gayret sarfeden İlçe Kaymakamı Muhammed Durgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Baran, AK Parti Çüngüş İlçe Başkanı Zülfü Hüseyin Uzun başta olmak üzere Diyarbakır milletvekillerine teşekkür etti. Başkan Arslanca, belediye başkanlığı seçimlerinde vatandaşa verdiği sözlerin tamamını yerine getirdiklerini anımsatarak, ilçeye 10 yataklı devlet hastanesi yapıldığını, şimdide 24 derslikli Çüngüş Çok Programlı Anadolu Lisesi okulunun temelinin atıldığını kaydetti. Arslanca, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Çüngüş'e gönderilen 2 milyon hibe parayla sosyal tesisi olmayan ilçeye mağara başı mevkiinde park ve sosyal tesis yapımıyla birlikte kırsaldaki mahallelerin parke taşı döşemesi yapıldı. Çüngüş'e 10 yataklı devlet hastanesi yapılması yönünde uzun uğraşlar verdik. 4 milyon 600 bin TL'ye ihalesi yapılan ve yapımı devam eden 10 yataklı Çüngüş Devlet Hastanesi Mart ayı içerisinde hizmete açılacak. 12 bin nüfuslu Çüngüş ilçesine devlet hastanesinin yapılmasına hayal diyenler gördüler ki AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetler sayesinde hayaller gerçeğe dönüşüyor" dedi.

Çüngüş'te bir ilke daha imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, belediye olarak ilçe halkına her türlü hizmeti vermeye çalıştıklarını, kırsalda yaşayan ve ilçe merkezine gelmek isteyen Çüngüşlü vatandaşları haftada bir gün cuma günleri belediyenin kiraladığı minibüslerle sabah ilçe merkezine getirdiklerini akşam da tekrar köylerine geri bıraktıklarını söyledi.

Çüngüş’te 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi temeli atıldı

Çüngüş’te 24 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi temeli atıldı

İHA