DAEŞ hedeflerine 11 yeni hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik 11 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.
DAEŞ hedeflerine 11 yeni hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin kuzeyindekiMünbiç’te terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik 11 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

ABD ordusunun Ortadoğu’daki birliklerinin bağlı olduğu komutanlık olan CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası güçlerin dün Suriye ve Irak’ta bombardıman, savaş ve insansız hava araçlarıyla DAEŞ noktalarına 34 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Suriye’deki 16 saldırının 11’inin ülkenin kuzeyindeki Münbiç’in geri alınması operasyonları kapsamında gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, hava saldırılarında örgütün çok sayıda taktiksel ünitesinin, savaş pozisyonlarının ve araçlarının imha edildiği kaydedildi.

Suriye’deki diğer dört saldırının DAEŞ’in başkent ilan ettiği Rakka yakınlarında, birinin ise Mera civarında gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Irak’ta hükümetin desteğiyle 18 hava saldırısı yapıldığı aktarıldı. Irak’taki saldırıların Kayyara, Musul, Felluce, Hadise, Huveyce, Beyci, Habaniye, Kısık, Ramadi ve Sincar civarlarında gerçekleştirildiği ifade edildi.