DAEŞ Ramadi Barajının tüm kapaklarını kapattı

Irak'ta DAEŞ'in, Fırat Nehri üzerindeki Ramadi Barajının tüm kapaklarını kapattığı ve kentin doğu bölgelerine giden suyu kestiği bildirildi.
DAEŞ Ramadi Barajının tüm kapaklarını kapattı

Irak'ta DAEŞ'in, Fırat Nehri üzerindeki Ramadi Barajının tüm kapaklarını kapattığı ve kentin doğu bölgelerine giden suyu kestiği bildirildi.

Enbar Valisi Güvenlik Müsteşarı Tuğgeneral Aziz Halef et-Tarmuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in Ramadi'nin kuzeyindeki barajın kontrolünü ele geçirdiğini ve tüm kapaklarını kapattığını söyledi.

Örgütün, güvenlik güçleri ile aşiretlerin kontrolünde bulunan Halidiye ilçesi ve Habbaniye nahiyesine giden suyu kestiğini, bu iki bölgeden geçen nehrin su seviyesinin düştüğünü ifade eden Tarmuz, "DAEŞ, suyu keserek bölge sakinlerini öldürmeye ya da onları bu bölgeyi terk etmeye zorluyor" dedi.

Tarmuz, barajın geri alınması için askeri operasyon düzenlenmesi ya da suyun akması için barajın kapaklarından birinin hava saldırısıyla vurulması talebinde bulundu.

Irak'ın yüz ölçümü bakımından en büyük vilayeti Enbar'ın merkezi Ramadi, yaklaşık iki haftadan bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak ordusu ve Haşd-ı Şa'bi milisleri, kentin geri alınması için 26 Mayıs'ta operasyon başlatmıştı.