DAEŞ'in elindeki Havice'den mayınlardan geçerek kaçıyorlar

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Havice'den, mayınlı arazilerden geçerek kaçmayı başaran yaklaşık 300 sivilin, Peşmerge mevzilerine sığındığı bildirildi.
DAEŞ'in elindeki Havice'den mayınlardan geçerek kaçıyorlar

Irak'ta, Mekteb Halid noktasındaki Peşmerge Komutanı Yüzbaşı Hiva Enver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in elindeki Kerkük'ün Haviceilçesinden kaçan insanların gruplar halinde Peşmerge mevzilerine geldiğini söyledi.

Havice'den son iki günde yaklaşık 300 sivilin Peşmergeye sığındığını ifade eden Enver, "Güvenli bölgelere sığınmak isteyen sivillerin, en az iki gün boyunca militanlara görünmeden gizli bir şekilde kaçması lazım" dedi.

Enver, sivillerin, genel bir güvenlik soruşturması yapıldıktan sonra Kerkük kentindeki Nezrava Çadır Kampı'na sevk edildiklerini kaydetti.

"Mayınların arasından geçmek zorunda kaldık"

Havice'den çocukları ve torunlarıyla birlikte kaçan Mensiye Casim ise iki gündür yolda olduklarını belirterek, "Sivillerin kaçışını önlemek için DAEŞ tarafından yollara döşenen mayınların arasından geçmek zorunda kaldık. Bizler kurtulduk ama yolda mayınlara basanlar hayatlarını kaybetti. Onları defnetme fırsatımız olmadı ve öylece bırakmak zorunda kaldık." dedi.

"DAEŞ'in baskısı günden güne artıyordu"

Oğlu DAEŞ üyeleri tarafından kırbaçlanan Halide Sabır ise ''DAEŞ'in baskısı günden güne artıyordu. Genç bir oğlum var. Sakalını kestirdiği için ona 100 kırbaç vurdular. Kadınlar mutlaka yüzleri kapalı olmaları gerekiyor ve erkekler de sakallı. Aksi takdirde sözde DAEŞ'in şeriat yasaları uygulanıyor.'' diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ Haziran 2014 tarihinden bu yana Havice ilçesini elinde tutuyor.