DAEŞ'in Etiyopyalı Hristiyan işçileri katletmesi

DAEŞ'in Etiyopyalı Hristiyan işçileri katletmesi
DAEŞ'in Etiyopyalı Hristiyan işçileri katletmesi
Arap Birliği ve Cibuti hükümeti, DAEŞ'in Libya'da Etiyopyalı Hristiyan işçileri katletmesini kınadı

KAHİRE (AA) - Arap Birliği ve Cibuti hükümeti, Libya'da "Etiyopyalı" olduğu belirtilen işçilerin terör örgütü DAEŞ tarafından katledilmesini kınadı. 

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, yaptığı yazılı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in katlettiği Etiyopya vatandaşlarının cinayetini en şiddetli ifadelerle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Uluslararası ve bölgesel güçlerin, terör örgütlerine karşı kapsamlı mücadele vermesi gerektiği savunulan açıklamada, "Arap Birliği ülkeleri, din ve ırkları ayırmayan teröre karşı mücadelede Etiyopya hükümeti ve halkının yanında yer alacaktır" denildi.

Cibuti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Etiyopyalı ailelere başsağlığı dileklerinde bulunularak, "Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf'un, terör örgütü DAEŞ'in Etiyopya vatandaşlarına karşı işlediği cinayeti kınadığı" belirtildi.

Terör örgütü DAEŞ, Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan işçinin katledildiğini gösteren video görüntüsünü yayımlamıştı. Görüntüde DAEŞ militanlarının 15 işçiyi Libya'nın güneybatısında yer alan Fizan bölgesinde makinalı tüfeklerle, 12 işçiyi ise ülkenin doğusunda bulunan Berka bölgesinde bıçaklarla katlettiği gözlemleniyor.

Libya'da 12 Şubat 2015'te kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin DAEŞ militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler de 16 Şubat'ta yayınlanmıştı.