'DAEŞ'le mücadelede Türklerin verdiği desteğe müteşekkiriz'

CENTCOM Komutanı Votel:, "Terör örgütü DAEŞ'le mücadeleye koalisyon ortağı ülkelerin, özellikle de Türklerin verdiği büyük desteğe müteşekkiriz." dedi.
'DAEŞ'le mücadelede Türklerin verdiği desteğe müteşekkiriz'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Türkiye'nin terör örgütüDAEŞ'le mücadeleye verdiği desteği övdü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, YPG arması taşıyan Amerikan askerleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "YPG arması taşıyan ABD ordusu mensuplarının fotoğrafları geleneksel ve sosyal medyada yer bulmuştur." ifadesi kullanıldı.

Olayla ilgili başka bir değerlendirmenin yapılmadığı açıklamada, ABD'nin DAEŞ'le mücadele çerçevesinde (PYD'nin hakim olduğu) Suriye Demokratik Güçlerini desteklediği ve bunun devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, CENTCOM Komutanı Joseph Votel'ın değerlendirmesine de yer verildi. Votel, "Irak ve Suriye'de DAEŞ'le mücadele kapsamında birçok unsur ile birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu çerçevede Suriye'de 60'tan fazla ülkenin dahil olduğu DAEŞ karşıtı koalisyonu ve Suriye Arap Koalisyonu'nu da içeren Suriye Demokratik Güçlerini destekliyoruz." yorumunu yaptı.

Votel ayrıca, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadeleye sağladığı destekten de övgüyle bahsederken, "Koalisyon ortağı ülkelerin, özellikle de Türklerin verdiği büyük desteğe müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.