DAEŞ'ten kaçan on binlerce aile 4-5 kilometrekarelik alanda sıkıştı

Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki belde ve köylere saldırması, 40 binden fazla Suriyeli aileyi dar bir alanda sıkıştırdı.
DAEŞ'ten kaçan on binlerce aile 4-5 kilometrekarelik alanda sıkıştı

Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki belde ve köylere saldırması, bölgedeki konteyner ve çadır kentlerde yaşayan binlerceSuriyeli sığınmacıyı daha güvenli alanlara kaçmaya zorladı.

Halep'in Azez ilçesindeki İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının çadır kentler sorumlusu Ahmed Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ saldırılarının 40 binden fazla aileyi dar bir alanda sıkıştırdığını söyledi.

Hatib, bu durumun herkes tarafından bilindiğini belirterek, "Tüm dünya da bunu biliyor. DAEŞ saldırıları on binlerce aileyi 4-5 kilometrekarelik bir alanda sıkıştırmış durumda. DAEŞ özellikle bu bölgeye saldırıyor." dedi.

DAEŞ'in dün geceden itibaren bu bölgeye saldırılarını artırdığını kaydeden Hatib, "Yetim, yaşlı ve dulların kaldığı Siccu Kampı'nın yarısından çoğu boşalmış durumda. Halk, DAEŞ'in rastgele attığı havan toplarının kamp çevresine düşmesinden korkarak burayı terk ediyor, daha güvenli bölgelere gidiyor." diye konuştu.

"Bölgede ciddi bir insani kriz çıkabilir"

Muhaliflerin kontrolündeki Kafr Kelbin ve Kel Cibrin beldelerinin DAEŞ'in eline geçmesi nedeniyle Mari ilçesinin iki terör örgütü, DAEŞ ve PYD kuşatması altında kaldığını vurgulayan Hatib, "Mari'de 15 bin sivil kuşatma altında, böyle giderse bölgede ciddi bir insani kriz çıkabilir. Bölgedeki kuşatmanın bir an önce kaldırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.