Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Daha Çok Çıldıracaksınız.

Daha Çok Çıldıracaksınız.

Türkiye Öyle bir yol katetti ki birileri bunu hala sindiremedi. Öyle bir başarı ki gerçekleştirilen insanın başını dönderiyor… Dün Marmaray yarın havaray, çok yakında da Haliç sürprizlerle dünyayı kıskandıracak.

 

Bütün bu başarılara imza atılırken dışta mücadeleyi bırakın içteki haset fitneci ve fecaat larla uğraşmak da çabası……

Şu bir gerçek ki; ülkemizin bugün geldiği noktada, yakın geçmişiyle yüzleşmek durumunda kalan Türkiye, büyük bir değişimin sancısını yaşamaktadır.

Bir takım statükoların savunucuları işte bu yüzden çıldırıyor. Öyle bir Türkiye selamlıyor ki dünyayı ezilmişlik psikolojisinden sıyrılmış kendi özgüveni ile liderliğe oynayan bir Türkiye görüyoruz. Eksiklik yok mu elbet vardır. Bütün bunlara rağmen Kültürün Tarihin ve medeniyetin bilinci ve anlayışı ile eksikliğini gideren her gün yeni ufuklara yelken açan Bir Türkiye izliyor dünya

 

Bu değişimi yaşarken kendi öz benliğinin ecdadının müjdelerini hatırlatıyor. Yeni projelerle geçmişe selam ediyor.

 

Aslında batıyı çıldırtan da bu gelişmeler. Olaya bir de bu açıdan bakmak lazım… Kültürümüz siyasetimiz ekonomi ve hukuktaki özlemlerimiz bir bir gerçekleşecek.

Yani durum şudur ki bu çıldırmışlık ve kudurmuşluk hala devam edecek…

Düşünsenize Tarihin bu öz benliğinde kendi kültür ve medeniyet bilincinde bir bir projeler gerçekleşirken işte bu tecrübeler barışı adaleti ve şeffaflığı getirecektir.

 

İşte son günlerde yaşanan Barış projeleri de bu tecrübenin somut adımlarıdır. Bahsettiğim bu barış projesi elbette ki dar kapsamlı bir barış projesi değil bütün dünyaya yayılan barış projelerinin adımlarıdır.

 

  İşte böyle bir süreçte aydınlara akil adamlara hukuk adamlarına, STK ‘nın yetkililerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Tarihi bir dönemeçten geçen ülkemizde, geçmişte yaşananlar köhnemiş fikir ve ideolojilerden dökülenler karanlık mihraklarca bütün olumlu gelişmelerin önünü tıkadı..

 

Ülke’yi karanlık buhranlara sokmak isteyenler çıldırmasınlar da kim çıldırsın.. İşte bu karanlık noktadan aydınlık çıkan yarınlara giden Türkiye bunları rahatsız edecektir.

 

Onlar ister ki Aydınlık ufuklar aydınlatmasın, gelişmelelerden uzak olsun.. Dün göstermiştir ki Dünya Kupasına gidemeyen Türkiye’ye bu kafalar sevinmiştir.

 

Sonra Bu karanlık kafalar isterler ki Hukuki gelişmeler olmasın. Fazlaca şehit haberi gelsin.

Yeni bir proje gerçekleşmesin… İşte bugün havaalanı projeleri birilerini bu yüzden rahatsız etmiştir.

 

   Sözün özü şudur ki; Dünyaya, gelişmelere kapalı bir ülke isteyenler aradığı zemini fırsatı asla bulamayacaklardır.

Kalın efendim sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR