Bekir Dolu

Bekir Dolu

DAHA DÜN ANNEMİZİN KOLLARINDA

DAHA DÜN ANNEMİZİN KOLLARINDA

10 Yıldır iş başında olan ve halkımızın çoğu icraatlarından memnun olduğu iktidarın belki de en sorunlu olduğu alan milli eğitim oldu. Birçok bakan değişti, tamamı aynı partinin bakanları olmasına rağmen her gelen bakan yeni uygulama ve icatlarla öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ters köşeye yatırmaktan usanmadı. Fakat öğrenciler ve veliler bıktı artık. Yoruldular. Yeter.
 
Yerel anlamda da milli eğitimin kimi uygulamalarından meydana gelen rahatsızlıklar bolca yaşanıyor maalesef. 
 
Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu’nun öğrenci velileri geçen yıl, okulun statüsü değişecek, yeri değişecek, sınıflar öğrencileri ile başka okullara taşınacak, öğretmenlerin yeri değişecek gibi bir sürü sorunla boğuştular. En sonunda güç bela okul eski durumunu koruyunca rahat bir nefes alınmıştı. 
 
Bu yıl aynı tedirginlik tekrar yaşatılıyor. Duyumlara göre İhsaniye İlkokulu, imam hatip ortaokulu yapılacağı için İhsaniye İlkokulu tüm kadrosu, öğretmen ve öğrencileri ile Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu’na getiriliyormuş. 
 
Tabi bu durumda Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu’nda norm fazlası olacak 9 adet sınıf öğretmeni başka okullara gönderileceği için bu sınıflarda okuyan öğrenciler perişan olacak. Ayrıca gönderilmeyecek öğretmenlerin sınıflarında ise sınıf mevcutlarının sayılarını varın siz tahmin edin.
 
Her sene, böyle bir tedirginlik yaşamak öğrenci ve velilerin ve hatta öğretmenlerin kaderi mi olmalı? Bu okullarda okuyan yüzlerce, binlerce öğrencinin ve velilerinin olumsuz etkilenebileceği hesap edilemiyor mu acaba? 
 
Bu okullar kafasına esenin evirip çevireceği, kafasına göre değiştireceği yap-boz oyuncağı gibi mi görülüyor? Okulları sırf binadan ibaret değildir. Sizin aldığınız kararlardan olumsuz etkilenecek yüzlerce binlerce küçük adam, küçük kadın var orada. Bu öğrenciler bizim çocuklarımız. 
 
Onların psikolojileri, yaşayacakları travmalar, yeni duruma, okula, arkadaşlarına, öğretmenlerine uyum sağlayıp sağlayamayacakları veya uyum sağlasalar bile ne kadar fazla zaman ve emek kaybı yaşanacağı gerçekten muamma. Aileleri ve öğretmenleri de endişelendiren esas sebep budur. Ve endişeler yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. 
 
Gerçekten de tam öğrenciler okula, öğretmene, arkadaşlarına uyum sağladıktan sonra yani maç başladıktan sonra her sene zırt-pırt değişiklik yapılması kabul edilebilir gibi değil.
 
Hiçbir öğrenciyi öğretmeninden ve uyum sağladığı arkadaşlarından ayırmadan bir çözüm yolu bulunarak endişeler giderilmelidir. Bize ulaşan çok sayıda velinin endişelerine bakılacak olursa eğer böyle bir çözüm bulunmaz ise buradan çok gürültü çıkacağa benziyor. Demedi demeyin.
 
 Daha dün annelerinin kollarında mutlu mesut yaşayan yavrulara bunca stres yaşatmak reva mıdır? Rahat bırakın yavruları da okullarında, öğretmenleriyle, öğrencileriyle hayatlarına devam etsinler. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bekir Dolu Arşivi
SON YAZILAR