Sami Erikci

Sami Erikci

DAHA İYİSİ OLAMAZDI...

DAHA İYİSİ OLAMAZDI...

Evet Pazar günkü futboldan ve alınan galibiyetten daha iyisi olamazdı Torku Konyaspor adına..

İlk yarının son karşılaşmasında sıralama açısından ve ilk yarıdaki puan hedefine ulaşmak için mutlak galbiyet alması gereken karşılaşmada Türkiye'nin 1. Avrupa'nın ise 4. en az gol yiyen takımı olan Eskişehirspor'u konuk etti.
 

Konya'da yazdan kalma bir gün yaşayan Konyalı  futbol severlerde güzel havayı fırsat bilip Torku Konyaspor'a destek için stada akın ettiler, maçı izleme imkanı bulan şanslı seyircilerde oynanan futbol ve alınan skordan son derece memnun ayrıldılar statdan. Şanslı seyirciler diyorum çünkü  Torku Konyaspor'un 10 yıl sonra süper ligde 4 gol attığı bir karşılaşma izlediler.

Mesut Bakkal'ın da ifade gibi özeti bile 10 dk sürecek bir karşılaşma oynandı Konya'da..  Geçen hafta Kayserispor karşısında isabetli şutu bulunmayan Tokru Konyaspor'un bu hafta 10-12 net pozsiyona  girip 4 gol atması teknik heyet dahil herkesi şaşırtmıştır diye düşünüyorum.

Taraftarların ve maçın başından itibaren kazanacaklarını düşündüğü bir karşılaşma oynadı Torku Konyaspor.. Maçın henüz başlarında Ali Çamdalı ve Tolganın şutları ardından Djalma'nın şutu gelecek golün habercisi oldu adeta..  Günün başarılı isimlerinden Djalma'nın ortasında Borek'ın bir forvet oyuncusu gibi ustaca kafa vuruşu skoru 1-0 yapmıştı..  Ardından Eskişehirspor baskısı beklenirken savunma arkasına atılan toplarla Torku Konyaspor pozisyonlar bulmaya başlamıştı.. Ancak Gekas'ın pozisyon alması ve kontrolü dışında geçen sezon en iyi yaptığı şey olan son vuruşları iyi yapamaması farkın daha ilk yarıda açılmasına engel oldu.

İkinci yarıya daha çok topla oynamak isteyen bir Eskişehirspor vardı. Necati Ateş'in de girmesiyle hücumda daha etkili olmaya başlayan takımın golü  bulması da gecikmedi.  Taraftaların bir anda karamsarlığa kapılmasına da neden oldu bu gol.. Ancak Torku Konyaspor'un sahadaki en iyi ismi olduğunu düşündüğüm Tomas Borek'ın yaptığı presle kazandığı topta Erdal ile golü bulması Torku Konyaspor için stresin başlamadan bitmesine neden oldu.  Bu golden 5 dakika sonra yine Erdal'ın güzel kafa golü ile farkıye 2 ye çıkarması Torku Konyaspor'u dahada rahatlattı. Eskişehirspor 88. dakikada kazandığı penaltıyı da gole çeviremeyince son dakikalar Torku Konyaspor taraftarı açısından stresten uzak geçmiş oldu.  Son dakikalara girilirken Recep'in güzel ve düzgün vuruşuyla skor 4-1 olurken  Torku Konyaspor bu sezonki en farklı galbiyetini almış oldu.

Torku Konyaspor'un bu güzel futbolunda aksayan tek nokta olarak gördüğüm mevki forvet hattı oldu.. Maça tek forvet olarak başlayan Gekas'ın yakaladığı net pozisyonları cömertçe harcaması ilerleyen dönemlerde Torku Konyaspor'a skor açısından sıkıntılar yaratabilir. Bu mevkiye transfer şart gibi gözükürken ismi geçen futbolculardan Lua Lua'nın sürati ve tekniği ile faydalı olabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Son olarak sezon başında  yapılan bazı transfer hataları bu transfer döneminde tekrarlanmaz ve nokta transferler yapılırsa Torku Konyaspor'un bu ligden düşeceğini düşünmüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR