Darbe Geliyorum! dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Medeniyet Okulu Şehir Konferansları kapsamında Gazeteci Yazar Cem Küçük’ü Konya’ya davet etti. Küçük, FETÖ'nün en kritik hatasını açıkladı...
Darbe Geliyorum! dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Medeniyet Okulu Şehir Konferansları kapsamında Gazeteci Yazar Cem Küçük Konya’da 15 Temmuz Darbe girişimini anlattı. Küçük, “Öncesi ve Sonrası ile 15 Temmuz” adlı Konferans’ta darbe girişiminin bilinmeyenlerini anlattı. Hanefi Avcı, İlker Başbuğ tutuklanmalarından, MİT operasyonu ve Gezi Olaylarına kadar yaşananlardaki FETÖ parmağını açıklıkla anlatan Küçük, “Türkiye’nin bu badireleri atlatmış olmasını Tayyip Erdoğan’ın yegâne çabaları ve yüce Allah’ın takdiridir” diye konuştu.

img_6377.jpg

DARBE SİNYALLERİNİ ANLATTILAR AMA DİNLETEMEDİLER

Konuşmanın başında kendisi başta olmak üzere çoğu kişinin FETÖ terör örgütünün darbe girişimine hazırlandığını defalarca dile getirdiklerini ama dikkate alınmadıklarını anlatan Cem Küçük; “F16 pilotları denemeler yapıyorlarmış tedbir alın denildiğinde kimse tedbir almadı. Genelkurmaydaki askeri savcı ve hâkimlerin tamamının Fethullahçı olduğunu söylediğimizde de kimse oralı olmadı. Bunlara tedbir alınmazsa başınıza bela olur dediğimizde abartıyorsun biz PKK ile uğraşıyoruz böyle açıklamalarla zorlaştırıyorsun diyenlerin tamamı darbe gecesi tutuklandı.” dedi.

HANEFİ AVCI VE İLKER BAŞBUĞ TUTUKLAMALARI İLK İŞARET

FETÖ’nün icraatlerine Hanefi Avcı’yı tutuklayarak başladığını ve İlker Başbuğ’u tutuklamalarının kritik hataları olduğunu söyleyen Küçük; “ İlk hedefleri olan Hanefi Avcı’yı tutukladılar. Doğduğu günden beri Müslüman dindar olan bir adamı sol terör örgütü liderliğinden içeri aldılar. Bunu, tüm topluma da inandırdılar. Zaten ilk kumpasları budur. FETÖ’nün en kritik hatalarından birisi de İlker Başbuğ’u tutuklamak oldu. Özel yetkili mahkemeler öyle bir mahkemeydi ki Türkiye de herkesi terör örgütü üyeliğinden yargılayabilir tutuklayabilirdiniz. Aslında bunun mesajı şuydu; ben İlker Başbuğ’u tutukladım yarın bir gün sıra Cumhurbaşkanına, Başbakana ilgili bakanlara da gelirin mesajıydı. O dönem Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğu dönemde İlker Başbuğun tutuklanmasına itiraz etti.” dedi.

MİT VE GEZİ’DE FETÖ PARMAĞI

Fethullahçı Terör Örgütü’nün MİT’in içini boşaltarak kendi adamlarını getirmeye çalıştığını anlatan Küçük Gezi olaylarında da yine bu terör örgütünün polislerinin parmağı olduğunu söyledi; “7 Şubatta MİT Müsteşarını ve MİT’te çalışan 322 kişiyi tutuklamaya kalkarak orayı da boşaltmak istediler. PKK’nın yaptığı bazı faaliyetleri MİT mensupları yaptı diyerek MİT’inde içini boşaltıp tamamına yakınını neredeyse kendi adamlarından oluşturup şu an tutuklu bulunan FETÖ’cü Ramazan Akyürek’i MİT’in başına getirmek için yaptılar. 7 Şubat’ın bir sebebi de GES Komutanlığı idi. Devletin dinleme yaptığı en büyük kurumlardan birisi. Bir de o dönem dinleme üssü emniyete verilmiş olsaydı Türkiye’de zaten kritik noktalarda olup dinlenmeyen kimse yoktu ama diğer alt kesimden de bir sürü kişiyi dinleyeceklerdi. 2012’den sonra FETÖ’nün Tayyip Erdoğan’ı indirmek için bir operasyona girişecekleri belliydi ve bununla ilgili de sinyaller geldi. Benim gibi bu işe kafa yoranlarda o dönemde dile getirdiler. 2013 yılında da kritik bir gezi hadisesi yaşandı. Tamamen Fethullahçı polislerin kasıtlı ve bilerek ilk bir kaç gün yakıp yıkmasıyla beraber toplumda bir kaos algısı yaratıldı. Ben o dönemler köşe yazdığım gazetede İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da FETÖ’cü olduğunu onun bu işleri de kışkırttığını dile getirdim ve şuan tutuklu. O dönem İstanbul emniyet müdürü Hüseyin Çapkın bir FETÖ’cü olmamakla beraber aile bireylerinin özel hayatının rehin alınmasından dolayı o da FETÖ’cülerin adeta bir emir eri oldu.”

img_6405.jpg

FETÖ’NÜN İKİ BÜYÜK HATASI

Cem Küçük, FETÖ’nün en büyük hatalarının MİT tırlarını durdurmak ve Devlet sırrını internette yayınlamak olduğunu söyledi. Bu hatalarının devlete bazı yararları olduğunu da belirten Küçük; “İki temel hata yaptı bence FETÖ’cüler. Birincisi MİT tırlarını durdular. Bununla milli güvenliği ihlal ettiler. Sonra bunlar bir kritik hata daha yaptılar 12 Mart 2014’te Dış İşlerinde yapılan Sayın Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler ve Dış İşleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun kozmik toplantısını youtube’a verip yayınladılar. Bu milli güvenliğin ihlaliydi. Mesela böyle bir olayın batı devletinin demokrasisinde yapsanız bunu hukukla çözmezler. Zaten hukukla çözemezsiniz böyle bir şeyi. Bu olaylar, devlet içerisinde hem Ak Parti’den hem FETÖ’den nefret eden bazı unsurların devlet tarafına geçmesine yaradı.” dedi.

2016’DA FETÖ

2016 yılının başından 15 Temmuz’a kadar olan süreçte FETÖ’yü anlatan Küçük; “2016 yılının Mart ayında ihbarlar gelmeye başladı. Mesela Akın Öztürk’ün Kayseri’ye giderek 4-5 defa süpersonik sistemleri denediği ve damadı Hakan denilen FETÖ’cü terörist ve diğer terörist subaylar ile Diyarbakır’da, İzmir’de denemeler yaptığının ihbarları geliyordu. Genelkurmay askeri savcıların hazırlık yaptığı söyleniyordu. O dönem bunların ordudaki imamlarından birisi Faruk Mercan’dı. Bu, Necdet Özel’i korkutmaya sindirmeye çalışan tweetler atıyordu. Ordudaki adamlarına mesajlar içeren yazılar yayınlıyordu. Bunların hepsi aleni olarak ortadaydı ki biz bunları yazıyorduk. Bir devlet büyüğümün ricası ile Nurettin Veren ile Akit gazetesinde görüştüm. Ona bizdeki bilginin FETÖ’cülerin darbe hazırlığında olduğu yönünde olduğunu söyledim. Ki bu yapıyı en iyi bilen Nurettin Veren’dir. Siz ne düşünüyorsunuz dedim. Bende ki bilgide bu yöndedir dedi ve Adil Öksüz’ün adını verdi. Adil Öksüz’ün adını bundan öncede vermiş ilgili kurumlara. Başka isimlerde verilmiş ileride duyacağımız. Biz yine ilgili yerlere söyledik ve inanılmadı. 2016 Haziranda birçok önemli atamalar oldu, bazı askerler 2014/2015 yılında Tuğgeneral, Tümgeneral, Korgeneral oldu. 15 Temmuz sabahı uyandığımızda durum şuydu; 4374 savcıdan 4344ü görevdeydi, ordunun yüzde 70i bana göre hala çoğu öyle, FETÖ’cüydü, ilgili bakanlıklarda çoktu, polisin yüzde 35’i 40’ı FETÖ’cüydü. Yapı buydu. Birkaç tane kişi de kendine göre mücadele edip 3ünü 5ini indirmeye çalışıyordu.” dedi.

15 TEMMUZ VE SONRASI

Konferansta son olarak 15 Temmuz’u ve sonrasını anlatan Cem Küçük; “Darbeye 6bin üzerinde subay aktif olarak katıldı. Yani 10 bine yakın subay var 6bin küsuru aktif olarak katıldı. Katılanların yüzde 82si net rakamdır bu FETÖ’cü. F16 pilotlarının yüzde 70i açığa alındı tutuklandı, FETÖ’cü. Mekanize piyade tugaylarının tamamı darbenin içinde yer aldı. 1.ordunun yarısı hariç ordu komutanlarının tamamı işin içinde. 314 general var 168’i aktif olarak işin içinde tutuklular durum bu. Mesela ben yanındaki adam FETÖ’cü diyordum. Ben personel daireye sordurdum değil diyordu. Personel dairenin tamamı FETÖ’cü. Tablo buydu.

Sayın cumhurbaşkanımızı o gece öldürememiş bunu başaramamış olmaları bizim için en büyük kazançlardan biriydi. En azından Erdoğan’a sahip çıkıp vatan millet Sakarya’nın edebiyat değil gerçek olduğunu gördük. Bu millet bunu damarlarında hissetti ve bir felaketi önledi. Ne oldu 15 Temmuzdan sonra. 140 bin kişi devletten atıldı. 41 bin 200 tutuklu var. Hala hakkında adli kontrol şartıyla yurtdışı yasağı olanlar var, tutuklu iş adamlar valiler var. Yani 81 ilin 74ünün emniyet müdürü FETÖ’cüyken, 7bin istihbaratçının 6 bin 400ü FETÖ’cüyken, 30a yakın 40a yakın ilin valisi fetöcü iken Mersin gibi yerde ilin valisi bir tarih öğretmeninden emir alırken, Türkiye’nin bütün kurumlarında bir ortaokuldaki edebiyat hocasının bütün generallere polislere emir verdiği bir sistem varken, Türkiye’nin bu badireleri atlatmış olmasının Tayyip Erdoğan’ın yegâne çabaları ve kesinlikle yüce Allah’ın takdiridir.” dedi.

img_6434.jpg

Konferansa Konyalılar  yoğun ilgi gösterdi. Konferans sonrası Cem Küçük katılımcıların sorularını yanıtladı. Daha sonra Cem Küçük, salondaki dinleyicilere ‘Cehennem Köpekleri FETÖ’ adlı kitabını imzaladı.  BÜŞRA AKSAKBAĞI