'Darbe girişimi demokrasiye karşı çok ciddi bir saldırıdır'

Alman hükümeti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin demokrasiye karşı çok ciddi bir saldırı olduğunu, Türk halkının bu konudaki hassasiyetini anladıklarını bildirdi.
'Darbe girişimi demokrasiye karşı çok ciddi bir saldırıdır'

Alman hükümeti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin demokrasiye karşı çok ciddi bir saldırı olduğunu, Türk halkının bu konudaki hassasiyetini anladıklarını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, olağan basın toplantısında, sorular üzerine yaptığı açıklamada, “15 Temmuz akşamında yaşananlar, Türk demokrasisine ağır bir saldırıydı.” dedi.

Darbe girişiminde çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Schaefer, “Ankara’da Meclis binası bombalandı. Darbeciler havadan Türk vatandaşlarına saldırdı. Bu yaşananların gaddarca olduğunu, bunların Türkiye’de insanları derinden etkilediğini, harekete geçirdiğini, bunları herkesin gayet iyi anlaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Sözcü, darbe girişimi sonrasında devam eden soruşturmalarda hukuk devleti ilkelerine uyulması beklentisini taşıdıklarını dile getirdi.

Schaefer, Türkiye’deki son gelişmelerin ardından, Almanya’daki bazı siyasetçilerin AB ile Türkiye arasındaki işbirliğinin sonlandırılması taleplerini reddederek, sığınmacı krizine çözüm ve vize muafiyeti konusunda 18 Mart’ta imzalanan mutabakata bağlı olduklarını vurguladı.

“Biz tümüyle bu anlaşmanın arkasındayız.” diyen Schaefer, mutabakat çerçevesinde henüz atılamayan adımların da atılmasını arzu ettiklerini, mutabakatın tümüyle yaşama geçirilmesi hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.