Darbe girişimi sonrası çarpıcı bilgiler

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birbirinden çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Darbe girişimi sonrası çarpıcı bilgiler

NTV’den Gökhan Gerçek’in verdiği bilgiye göre darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından Genelkurmay karargahında yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

Darbeci subayların, darbenin ardından dövizin artacağını ön görerek tüm  hesaplarını boşaltıp dövize çevirdiği iddia ediliyor. Genelkurmay karargahında ayrıca darbe sonrasında çalışılacak subaylara ilişkin liste ele geçirildi. TSK'da görev yapan subaylarla ilgili 'güvenilir, güvenilmez' diye notlar alınmış.Güvenilir listesine konan askerlerle ilgili notlar bulundu. Listede darbeden haberi olmayan subayların yanında güvenilir-güvenilmez şeklinde notlar düşüldüğü belirtildi.

'BOŞANMA FETVASI' ÇIKARILMIŞ

Bu arada darbenin başarısız olma ihtimali ve eşlerin zarar görmemesi için darbeden önce ‘boşanma fetvası’ verilmiş. Çok sayıda askerin darbeden bir ay önce boşandığı iddia ediliyor.

Genelkurmay'a baskın anı ve içeride yaşananlara ilişkin görüntülerin de darbeciler tarafından imha edildiği belirtiliyor. Harddisklerin üzerinden defalarca tanklarla geçildiği öğrenildi. Hasar görmüş hardiskler kurtarılmaya çalışılıyor. 

Kaynak: