Darbe girişimi turizm sektörünü olumsuz etkiledi

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, zor bir yıl geçiren turizm sektörüne bir darbe de 15 Temmuz darbe girişiminden...
Darbe girişimi turizm sektörünü olumsuz etkiledi

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, zor bir yıl geçiren turizm sektörüne bir darbe de 15 Temmuz darbe girişiminden geldiğini belirterek, yıl içinde terör ve Rusya ile gerilen ilişkilerin etkisi ile zorlanan sektörün artık bu sıkıntıları geride bırakmak istediğini söyledi.

Rusya sorununun çözülmesiyle turist akışının başlayacağı dönemde 15 Temmuz darbe girişimi yaşandığını hatırlatan Özgökçe, "Rusya, Almanya, İngiltere, ABD, İskandinav ülkeleri, İsviçre ve İran gibi ülkelerin darbe girişimi sonrasında seyahatlerini askıya alması sektöre büyük bir darbe vurdu" dedi.

Yaşanan darbe girişimi nedeniyle sektörün dibe vurduğunu söyleyen Özgökçe, "Bu yıl turizmde sezonu bitirdik desek yeridir. Batı illerinde turizm sektöründe olan kardeşlerimiz aynı sıkıntıdan veryansın ediyorlar. İnşallah ülkemizdeki bu kara bulutlar geçtikten sonra Türkiye ve ilimiz hak edeceği yere gelecek ve bu baca tütmeye devam edecektir. Darbe girişimi öncesinde bizim Van ili olarak İran bacamız çok iyiydi. Ancak maalesef darbe girişiminden dolayı İran'dan gelen konuğumuz şu an için yok. Opsiyonlarımız vardı bunların tümü iptal edildi. Darbe girişiminden önce ülkemizde zaten bir savaş algısı vardı. Bu son darbe girişimi de bu algıya tuz, biber oldu" şeklinde konuştu.

TÜRSAB İran'a çıkarma yapmaya hazırlanıyor

İran'la olan tüm rezervasyonlarının iptal edildiğini ifade eden Özgökçe, "Hatta Trabzon'dan ilimize bu ayın sonunda gelecek olan 52 kişilik bir grubumuz vardı ve ön ödemelerini yapmamıza rağmen iptal oldu. Bizlerde bu sebepten dolayı olumsuz havanın kırılmasıyla birlikte İran'a bir çıkartma yapmayı planlıyoruz. Van'daki tüm turizm camiası İran'dan gelen turistlere sahip çıkmalıdır. Bu anlamda Kapıköy Sınır Kapısı kanayan bir yara maalesef ve bunun bir an önce iyileştirilmesi elzemdir" ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi turizm sektörünü olumsuz etkiledi

Darbe girişimi turizm sektörünü olumsuz etkiledi

Kaynak: