Darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü'nü kapatan albay giysi dolabında yakalandı

Darbe girişiminde Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirildiği tespit edilen Kurmay Albay Muammer A'nın, kaldığı eve baskına gelen polislerden kaçmak için giysi dolabına saklandığı belirtildi.
Darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü'nü kapatan albay giysi dolabında yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Antalya'da gözaltına alınan Kurmay Albay Muammer A'nın giysi dolabında yakalandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için Whatsapp'ta oluşturdukları grup üzerinden yazışma yaptığı ve darbe girişiminde Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirildiği tespit edilen ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alınan Kurmay Albay Muammer A. Sema Yazar Semt Polikliniği'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Whatsapp yazışmalarında "binbaşı" olarak geçen ancak rütbesinin kurmay albay olduğu öğrenilen Muammer A'nın Muratpaşa ilçesinde bir akrabasına ait evde kaldığı ve eve gelen polislere yakalanmamak için giysi dolabına saklandığı ifade edildi.

Muammer A'nın, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz'da Whatsapp'ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmişti. Yazışmalarda Muammer A'nın, "Kuleli'de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz", "İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?" ve "Çengelköy'de direnen 4 kişiyi vurdukSorun yok" gibi ifadeler kullanması dikkati çekmişti.