'Darbe girişiminden 24 gün sonra dimdik ayaktayız'

Sağlık Bakanı Akdağ, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında, "Bugün darbe girişiminden 24 gün sonra ülke olarak dimdik ayaktayız ama her açıdan ayaktayız." dedi.
'Darbe girişiminden 24 gün sonra dimdik ayaktayız'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ben Şanlıurfa'dan (PKK, DAEŞ, FETÖ) bu çeteleri, bu maşaları ellerinde tutanlara şunu ifade ediyorum; hiç heveslenmesinler bu milletle baş edemezler." dedi.

Bakan Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret etti.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın Peygamberler şehri olduğunu ve tarihin her döneminde nasıl bir kent olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de "Şanlı" unvanına yakışır hareket ettiğini belirten Akdağ, "Şanlıurfa, vatan aşkını, muhabbetini ortaya koymuş bir şehirdir. Bugün darbe girişiminden 24 gün sonra ülke olarak dimdik ayaktayız ama her açıdan ayaktayız." diye konuştu.

Akdağ, darbe girişiminde bulunanları "zalim" olarak niteleyerek, girişimde bulunan kişilerin TSK başta olmak üzere bütün kurumlardan temizlenmeye başlandığını hatırlattı.

Millet olarak el ele vererek hizmetlerini taçlandıracakları bir döneme girdiklerini ifade eden Akdağ, "Hangi şer odak Türkiye'yi zayıflatmak isterse istesin, bunun adı bazen maşalar vasıtasıyla PKK olabilir, bunun adı bazen maşalar vasıtasıyla DAEŞ olabilir, bunun adı bazen en son meselede gördüğümüz gibi FETÖ çetesi şeklinde bir maşa olabiliyor ama biz bunların arkalarında olanları, arkalarında duranları da biliyoruz. Ben Şanlıurfa'dan bu çeteleri, bu maşaları ellerinde tutanlara şunu ifade ediyorum; hiç heveslenmesinler bu milletle baş edemezler. Canını imanı, vatanı, bayrağı, ezanı için feda etmekten çekinmeyen 79 milyon bir milletle onlar baş edemezler. Görecekler ki önümüzdeki günlerde millet bu beraberliğini, bu şahlanışını devam ettirecek, kalkınmasını devam edecek. Biz Allah'ın izniyle hem Türkiye hem de bütün mazlum milletlerin umudu olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre Çiftçi'den kent hakkında bilgiler alan Akdağ, daha sonra buradan ayrıldı.