Darbe girişimine karşı 3 gün bayraktarlık yaptı

Ağrı'da yaşayan 51 yaşındaki Aynur Kaya, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı 3 gün boyunca valilikten izinle aldığı makam bayrağını kent sokaklarında dolaştırdı.
Darbe girişimine karşı 3 gün bayraktarlık yaptı

FETÖ'nün darbe girişimine karşı ilk andan itibaren tepki gösteren Ağrı halkı, üç gündür cadde ve sokaklarda yaptığı yürüyüşler ve valilik önünde yapılan mitinglerle demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor.Ağrı'da mili iradeye sahip çıkan vatandaşlardan 51 yaşındaki Aynur Kaya da tepkisini, ilk saatlerde geldiği valilikte, Ağrı Valisi Musa Işın'dan istediği direkli makam bayrağı ile cadde ve sokaklarda yaptığı yürüyüşle gösterdi.

Ağrı cadde ve sokaklarında düzenlenen yürüyüşlere üç gündür valilikten aldığı bayrakla katılan Kaya, emanet olarak aldığı bayrağı üçüncü gün sonunda Ağrı Valisi Işın'a teslim etti.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ümmet ve bayrak için burada olduğunu belirterek, "Bayrağı kent merkezinde dolaştırdım, çok güzel bir duyguydu. Vatandaşlarımız da bize destek verdiler. Herkes için buradayız bugüne kadar. Rabbim zalimlere hiçbir zaman fırsat vermesin." dedi. Türk bayrağını öperek teslim alan Ağrı Valisi Işın da Kaya'nın Ağrı'daki darbe karşıtı protestolarının timsali ve simgesi olduğunu belirtti.Kaya'yı tebrik eden Işın, şunları kaydetti: "Ağrı halkını sembolize eden bir yürüyüş yapmışlardır, öncülük etmişlerdir. Türk bayrağını üç gündür bütün kalabalıklarda ve gösterilerde taşımaktadır. Kendisini tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun. Onun şahsına bütün Ağrı halkına teşekkür ediyoruz ve kendilerini tebrik ediyoruz. Allah var etsin."