"Darbe tehlikesi geçmedi"

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Pekin, Türkiye'de darbe tehlikesinin hala geçmediği uyarısında bulunarak, cumhurbaşkanını öldürmeye çalışan bir darbe girişimini ilk defa gördüğünü ifade etti.
"Darbe tehlikesi geçmedi"

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı PekinTürkiye'de darbetehlikesinin hala geçmediği uyarısında bulunarak "Bu örgüt çok sayıda kuruma sızdığı için her an bu ve buna benzer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip. Bu örgütün temizlenmesi içim mutlaka Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi gerekiyor." dedi.

Merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Türk Miras Vakfı (Turkish Heritage Foundation) tarafından New York'ta düzenlenen panele Pekin, emekli Albay ve Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener davetli konuşmacı olarak katıldı.

Pekin, Türkiye'de şimdiye kadarki bütün darbeleri yaşadığını ancak 15 Temmuz'da kendi halkına ateş açan, halkı tankla ezen, meclisi bombalayan, cumhurbaşkanını öldürmeye çalışan bir darbe girişimini ilk defa gördüğünü anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin yönetimine el koymak istediğini ve bunun içinde devlete sızdığını belirten Pekin, Işık evlerinde özel yetiştirilmiş insanların Dışişleri, Silahlı Kuvvetler, Emniyet, Adliye Polis Teşkilatı gibi kurumlara yerleştirildiğini ve bu insanların Pensilvanya'dan gelen emirlerle hareket ettiğini ifade etti.

Bu darbe girişimi emrinin Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen tarafından verildiğini söyleyen Pekin, kendisinin de darbe gecesi evine giderken milletin ödediği vergilerle alınan tanklar tarafından neredeyse ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

"Darbe tehlikesi geçmedi"

Pekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kadar tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız ve bu tehlike hala Türkiye'de mevcut, geçmiş değil. Bu örgüt çok sayıda kuruma sızdığı için her an bu ve buna benzer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip. Bu örgütün temizlenmesi için mutlaka Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi gerekiyor, bu örgüt ancak böyle çöker... Ne ben ne de arkadaşlarım AK Parti'li ama bu davada Sayın Cumhurbaşkanı'nın Fetullah Gülen ile mücadelesinde kendimizi onun arkasında olma mecburiyetinde hissediyoruz."

Pekin, ABD'ye FETÖ konusunda Türkiye ile iş birliği yapma çağrısında bulundu.

Emekli Albay ve Askeri Hakim Üçok da FETÖ'nün TSK içinde nasıl yapılandığını anlattı.

Darbe girişimine ilişkin birçok Avrupa ülkesi ve ABD'nin bazı tereddütleri olduğunu gördüklerini ifade eden Üçok, FETÖ'nün amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetimine ortak olmak olduğunu vurguladı.

"FETÖ'nün DAEŞ'ten farkı yok"

TSK'da FETÖ'nün iki şekilde yapılandığını kaydeden Üçok, FETÖ'nün insan kaynaklarının temin edildiği askeri okullara soruları çalarak kendi Işık evlerinde yetişmiş olan öğrencilerini TSK personeli yaptığını anlattı.

Üçok, "Ankara Cumhuriyet Savcılığının askeri okullara giriş sınavları ile ilgili 2006-2015 yılları arasındaki süreçle ilgili yaptığı soruşturmada FETÖ mensubu öğrencilerin yüzde 80 oranında askeri okullara giriş yaptığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilmiştir." dedi.

Her yıl 5200 civarında öğrencinin askeri okullara alındığını belirten Üçok, "Her yıl 4 bin Fetullahçı askeri öğrenci TSK'ya girmiş ve bu 10 yıllık sürede 40 bin Fetullahçı öğrencinin TSK'ya girdiğinin somut kanıtıdır." dedi.

Üçok, 1986'dan bu yana TSK'ya giren askeri öğrencilerin yaklaşık yüzde 50'sinin Fetullahçı olduğunu söyledi.

Ahmet Zeki Üçok, FETÖ'nün DAEŞ'ten bir farkı olmadığını da sözlerine ekledi.

Gazeteci Nedim Şener de FETÖ'nün Türkiye'den sonra en çok örgütlendiği ülkenin ABD olduğuna dikkati çekerek "Fetullah Gülen'in aslında en iyi kim olduğunu bilenler Amerikalılar. Amerikalıların Fetullah Gülen'in kim olduğunu, nasıl yapılandığını, amacını, yapılanmasını bildiklerini çok iyi biliyorum." diye konuştu.

Şener, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluğunun Beyaz Saray'a, Dışişleri Bakanlığına FETÖ'nün ordu içine nasıl sızdığına dair raporlar göndermesine rağmen, sanki bunlar darbe girişiminde bulunmamışlar, darbede rolleri yokmuş gibi ABD yönetiminin tavır almasına gerçekten insan olarak üzüldüğümü, gazeteci olaraksa asla inanmadığımı söylemek istiyorum."

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Ankara ziyareti sırasında, "Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını anlayamadık" sözlerini hatırlatan Şener, "Türk siyasetçileri bunun çok üzerinde durmadı ama Biden ya şaka yaptı ya da hepimizle dalga geçti." diye konuştu.

Türk Miras Vakfı yetkilileri de FETÖ'yü anlatmak için davet edilen konuşmacılar ve düzenledikleri etkinlikler nedeniyle tehdit edildiklerini söyledi.