Darbeci albay personele 'Savaş Çağırma Planı' yolladı

Darbeci albay personele 'Savaş Çağırma Planı' yolladı

Darbe girişiminde Hava Kuvvetleri'ni aktif olarak kullanan FETÖ'nün kalkışma girişimleri devam ediyor. Darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan Konya 3. Hava Jet Üs Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar'ın kurmayı Albay Mustafa Ertürk personele “Savaş Çağırma Planı” gönderdi. Bu plan sadece savaş durumunda uygulanıyor ve ikinci bir emre kadar hiçbir personel görevini terk edemiyor. Bu planın içinde FETÖ unsuru bulunmayan Türk Yıldızları'na tebliğ edilmediği ortaya çıktı.

FETÖ'nün darbe kalkışmasında aktif olarak kullandığı Hava Kuvvetleri'nde aktif olarak kullandığı FETÖ'cü unsurlar ikinci bir kalkışmaya karşı hazır bekliyor. FETÖ, darbe girişiminde, ihanetin kalbi olan Akıncı Hava Üssü 4. Ana Jet üssü'nü planlanandan erken harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti düşürmek için emrindeki birçok subayı kamikaze olarak kullanan örgüt üyelerinden ele geçirilen belgelerle darbe sonrası yapılacak görevlendirmeler de ortaya çıktı.

KAMİKAZE DEVAM EDİYOR

"FETÖ'nün en önemli generali" olarak bildirilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Öztürk'ün "Hasanım" diye çağırdığı Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hasan Hüseyin Demirarslan'ın Yeni Şafak tarafından deşifre edilmesi sonrası Akıncı Üssü'nü feda ettiği belirlendi. FETÖ'nün bu subayları feda ettiği gibi emrindeki birçok subayı daha 2. kalkışmada feda edebileceği değerlendiriliyor.

PLAN FETÖ'CÜ OLMAYANLARA GÖNDERİLMEDİ

O isimlerden birinin, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Konya 3. Hava Jet Üs Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar'ın en önemli adamı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün ihaneti devam ettirdiği belirtiliyor. Albay Mustafa Ertürk, Konya 3. Hava Jet Üssü'ndeki savaş filoları olan 132 ve 135. Filo Komutanlıkları için askeri çağırma planı uyguladı. Sadece savaş durumu için uygulanabilen bu plan çerçevesinde çağrılan personel sadece ikinci bir emirde mesaiyi terk edebiliyor. Bu ihanet talimatı içerisinde filo komutanından başka FETÖ üyesi bulunmayan Türk Yıldızları filosuna tebliğ edilmedi. İkinci kalkışma hamlesine karşı filolar polis tarafından denetlenmeye başladı. Ertürk, talimat gönderdiği pilotlara "Konya'yı terk etmeyin, sizi filoya aldıracağım" mesajı iletti.

FETÖ'NÜN İMAMI BAŞÇAVUŞ İLE TOPLANTI

Ertürk'ün, Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlemeye kalkışan ve Hava Kuvvetleri Komutanı'nı kaçıran FETÖ imamı MAK Timleri Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar ile darbeden bir gün önce bahçede saatlerce toplantı yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan bu Albayın Yüzbaşı Faruk Karaaslan'ı, Batman'da PKK'ya karşı yapılan saldırı planı çerçevesinde sivillerin çalıştığı madenin uçaklarla vurulması için zorladığı da ortaya çıktı. Eğer baskılar sonuç vermeseydi sivillerin çalıştığı maden FETÖ'cü subaylar tarafından hedef alınacak ve Batman halkı galeyana getirilecekti.

 

Kaynak: