Darbeci komutanlara yönelik tutuklamalar sürüyor

Darbeci komutanlara yönelik tutuklamalar sürüyor

Sakarya'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun ve bir emniyet müdürünün de bulunduğu 62 kişi tutuklandı.

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun ve bir emniyet müdürünün de bulunduğu 62 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 3 başsavcı vekili ve 10 cumhuriyet savcısı tarafından İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan ve tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edilen ve aralarında 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun'un da bulunduğu çeşitli rütbelerdeki 98 askerle ile bir emniyet müdürü ve bir emniyet amirinin işlemleri tamamlandı.

Coşkun ve emniyet müdürünün de bulunduğu 62 kişi, çıkarıldıkları mahkemece "darbeye teşebbüs eylemine" kalkıştıkları gerekçesiyle tutuklandı, biri emniyet amiri 38 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 45 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca "darbeye teşebbüs eylemine" kalkışan askeri personel hakkında başlatılan soruşturmada, 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun olmak üzere, subay, astsubay, uzman çavuş, er ve emniyet mensuplarından oluşan 145 şüpheli gözaltına alınmış, 100 kişi tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilmişti.

Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şimşek, teslim oldu

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, darbeye girişenlerin hazırladığı yaklaşık 400 kişilik listede "sıkıyönetim bölge komutanı" olarak adı geçen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim oldu.

Şimşek, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.