Darbecinin cenazesi camiye alınmadı!

Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in Emir Subayı Binbaşı Mehmet Akkurt’un cenazesi sessiz sedasız defnedildi.
Darbecinin cenazesi camiye alınmadı!

Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in Emir Subayı BinbaşıMehmet Akkurt’un cenazesi, Aydın Efeler İlçesi’nin Umurlu Mahallesi’nde sessiz sedasız toprağa verildi. Sabah namazından sonra Mehmet Akkurt için mahalledeki bir caminin din görevlisine şehit olduğu yönünde sela verdirildi. Öğlen namazı sırasında şehit cenazesi için camiye gelenler, olayla ilgili bilgilendirilince geri döndü. Darbeci olduğu gerekçesi ile camiye alınmayan Binbaşı Mehmet Akkurt’un cenazesi mezarlıkta kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze namazını kıldıran şahıs, ardından “Allah memleketimizi ve yurdumuzu dahili ve harici yıkıcılardan muhafaza eylesin” diye dua etti.

ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE YARBAYI YARALADI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; Genelkurmay 2. Başkanı’nın emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt’un darbeciler arasında yer alarak karargahtaki vatansever subaylar tarafından kendisine müdahale edilince, bir yarbayı ağır şekilde yaraladı. O esnada yaralanan yarbayın yanındaki bir üsteğmen Binbaşı Akkurt’u vurarak öldürdü.

Darbeci Emir Subayı Binbaşı Mehmet Akkurt’un yakınları tarafından Ankara’dan gece alınan cenazesi sabaha karşı Aydın’a getirilerek Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada Umurlu Mahallesi’nde de bir caminin din görevlisine cenaze yakınları tarafından Mehmet Akkurt’un şehit olduğu yönünde selası verdirildi. Bu arada cenaze sahipleri evlerini ve evin bulunduğu sokağı da Türk Bayrağı astı.

‘GERÇEĞİ ÖĞRENENLER GERİ DÖNDÜ’

Bu arda askerin şehit olduğunu düşünüp öğlen namazı öncesi araçlarını bayrakla donatıp son vazife için camiye gelenlere polis ekipleri ve caminin görevlileri tarafından olayla ilgili bilgi verildi. Mehmet Akkurt’un şehit olmadığını öğrenen bir çok kişi geri dönerken cenaze de camiye getirilmedi.

Öğlen saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi morgundan belediyeye ait cenaze aracına alınan Mehmet Akkut’un cenazesi Umurlu’daki baba ocağına getirildi. Evde cenaze aracından indirilmeyen Mehmet Akkurt’un cenazesini görmek isteyen bazı yakınları cenazeyi aracın içinde gördü. Daha sonra cenaze Umurlu Mezarlığına götürülerek burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

CENAZEYİ KILDIRAN KİŞİ MEMLEKET İÇİN DUA ETTİ

Binbaşı Mehmet Akkurt’un cenazesine darbe girişiminde bulunduğu için hiç bir devlet yetkilisi ve din görevlisi katılmazken, polis ekipleri de cami ve mezarlık çevresinde tedbir aldı. Camiye alınmadığı için mezarlıkta cenaze namazını kıldıran kişinin memleket için dua etmesi dikkat çekti. Namazı kıldıran kişi, önce Mehmet Akkurt için helallik istedi ve ardından “Allah memleketimizi ve yurdumuzu dahili ve harici yıkıcılardan muhafaza eylesin” şeklinde dua etti.