Darbedilen hemşireye Meclis'ten destek

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, "Şort ya da başörtüsü hiç farketmez. Herkes özgür, istediği hayat felsefesi kendi yaşantısını biçimleyebilir" dedi.
Darbedilen hemşireye Meclis'ten destek

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılan, daha sonra tutuklanan Abdullah Çakıroğlu'nun yargılanmasına ilişkin, "Bu konuda bir ihmal varsa takibini yapacağız. Yasada bir eksiklik, boşluk varsa onu da tamamlamak için gerekli girişimlerde bulunacağız." dedi.

Katırcıoğlu, hemşire Ayşegül Terzi'nin Çekmeköy'de, belediye otobüsünde darbedilmesiyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Yaşanan olayı kınayan Katırcıoğlu, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirtti.

İnsanların yaşam tarzları nedeniyle eleştirilemeyeceğine işaret eden Katırcıoğlu, "Hiçbir kadına kılık ve kıyafeti nedeniyle ya da herhangi bir sebeple fiziksel ve sözel şiddet kesinlikle kabul ettiğimiz birşey değildir." ifadesini kullandı.

Kendisinin de bir dönem başörtüsü nedeniyle çeşitli sorunlar yaşadığını anlatan Katırcıoğlu, hemşire Terzi'nin hissettiklerini çok iyi anladığını bildirdi. Hukukçu olmayı çok istediğini, ancak başörtüsü nedeniyle üniversiteden mezun olamadığını dile getiren Katırcıoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi Mecliste başörtülü arkadaşlarımız var. Şeriat mı geldi, İran mı olduk, Laiklik mi elden gitti? Bunlar Türkiye üzerine yapılan operasyonların farklı versiyonları. Şort ya da başörtüsü hiç farketmez. Herkes özgür, istediği hayat felsefesi kendi yaşantısını biçimleyebilir, bunun üzerine yaşar, bu konuda özgürdür. Buna kimse karışamaz, karışması da doğru değildir."

Katırcıoğlu, olay karşısında toplumun her kesiminin aynı tavrı ortaya koymasının da güzel bir davranış olduğuna işaret etti.