'Darbelerde bir dilim ekmek için kuyruklarda bekledik'

Leyla Baldırancı, 82 yaşında olmasına rağmen, FETÖ'nün darbe girişimine karşı, elinden düşürmediği Türk bayrağıyla "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.
'Darbelerde bir dilim ekmek için kuyruklarda bekledik'

Edirne'de, 82 yaşındaki Leyla Baldırancı, ilerleyen yaşına rağmen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ilk günden bu yana sürdürdüğü "demokrasi nöbeti"ne elinden düşürmediği Türk bayrağıyla 7 Ağustos'a kadar devam edecek.

15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana demokrasi nöbetinin tutulduğu meydandan ayrılmayan Baldırancı, vatan için ömrünün sonuna kadar nöbet tutacağını belirtiyor.

Baldırancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her gün dua ettiğini söyledi.

Türk milletinin Erdoğan'ın çağrısıyla darbeyi engellediğini belirten Baldırancı, "Ben de o gece bayrağımı alıp sokağa çıktım. Mahallemde dolaştım. Genci yaşlısı vatanını savunmak için sokağa çıkmıştı. Allah bu vatan için nöbetbekleyen herkesten razı olsun. Vatanımız için ömrümün sonuna kadar nöbet bekleyeceğim." diye konuştu.

"Vatansız kalmanın ne demek olduğunu iyi biliriz"

Atalarının Makedonya göçmeni olduğunu belirten Baldırancı, şunları kaydetti:

"Vatansız kalmanın ne demek olduğunu biz göçmenler iyi biliriz. Dedemler Makedonya'dan Türkiye'ye göçerken çok zorluk yaşamışlar. Biz burada doğduk büyüdük. Anavatanımız Türkiye kolay kurulmadı, evelallah değerini biliriz. 15 Temmuz'da vatanımızı bölmek istediler ama biz buna izin vermedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan davet etti üç çocuğum, dört torunum, üç tane de manevi torunum var. Hep birlikte nöbetteyiz. İnşallah 7 Ağustos'a kadar nöbetimize devam edeceğiz. Allah ömür versin yeter ki bu ülke için son nefesimize kadar nöbet tutmaya devam ederiz. Ülkemize faydalı olalım o bize yeter."

"Darbe dönemlerinde çok sıkıntılar yaşadık"

1960 ve 1980 darbelerinin Türkiye'yi senelerce geriye götürdüğünü ifade eden Baldırancı, darbelerin ülkenin sosyal, siyasal ve yaşamsal alanlarında kötü etkiler bıraktığını anlattı.

Darbe dönemlerinde çok sıkıntılar çektiklerini aktaran Baldırancı, şöyle devam etti:

"Darbe dönemlerinde bir dilim ekmek için kuyruklarda bekledik. O sıkıntılar dün gibi anılarımızda duruyor. Biz vatandaşlar olarak bugün darbeye evet diyemezdik. Bu zorlukları çocuklarımız, torunlarımız yaşamasın diye, demokrasimize, cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak için sokaklara çıktık. Allah Cumhurbaşkanımızla olanlara, yanındakilere, ekibine yardımcı olsun. Allah Tayyip Erdoğan'a daha uzun yıllar güç kuvvet versin." diye konuştu.

AK Parti, MHP ve CHP'nin darbenin karşısında set olduğunu ifade eden Baldırancı, "Tüm partiler halkı düşünerek hareket etti. Allah onlardan da razı olsun. Onlardan da güç kuvvet aldık. Benim ayaklarım tuttukça nöbet tutmaya devam edeceğim. Gençlerin ayakları darbeye karşı yere çok kuvvetli bastı, daha da kuvvetli bassınlar. Ülkeyi, dinimizi, imanımızı, memleketimizi korumak için gençler yere çok kuvvetli bassınlar. Onlardan 300 sene mağarada kalan Ashab-ı Kehf gibi olmalarını istiyorum." diye konuştu.