Darbenin artçıları

Darbenin artçıları

15 Temmuz darbe girişiminin ardından istediklerini alamayan Türkiye’nin iç ve dış düşmanları boş durmuyor.  Son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili Yeni Haber’e açıklamalarda bulunan MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal bu olayların 15 Temmuz darbe girişiminin devamı olduğunu ifade ederken AK Parti Elazığ eski il Başkanı Nurettin Kılıç ise ne yapılırsa yapılsın ülkenin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceklerini söyledi. 

saldiri--(1)-001.jpg

15 Temmuz darbe girişiminin ardından istediklerini alamayan Türkiye’nin iç ve dış düşmanları boş durmuyor.  Van'ın merkez İpekyolu ilçesindeki polis merkezine terör örgütü mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.  Saldırıda, ilk belirlemelere göre, 3 polis şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişi yaralandı. Bazılarının durumu ağır olan yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Saldırı sonucu İl Emniyet Müdürlüğü binası ve çevredeki birçok binada hasar oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da zarar gördü. Patlama bölgesinde büyük bir çukur oluştu. Saldırının ardından Vali Murat Zorluoğlu, olay yerinde incelemelerde bulundu.  Yaşanan saldırılarla ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Kerem Baynal ve KOSKİ eski Genel Müdürü ve AK Parti Elazığ eski il Başkanı Nurettin Kılıç Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

kerem-baynal.jpg

BÖLGENİN HUZURUNU BOZMAK İSTİYORLAR

Terörün her türlüsünü şiddetle lanetlediklerini belirten MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, bu olayların 15 Temmuz darbe girişiminin devamı olarak gördüklerini söyledi.  Hep birlikte bir olup ülkenin birlik beraberliğini bozmak için terör örgütlerinin boş durmadıklarını ifade eden Baynal, 15 Temmuz’da darbe girişimiyle başarmadıklarını bu tarz saldırılarla bu bölgenin huzurunu kaçırmak için PKK, FETÖ, DAEŞ, hepsi bir olup bu memlekete saldırıyor. Biz burada esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Esnafımızın morali yüksek. Camlar kırılmış, raflar inmiş ama her şeye rağmen iş yerlerini açıyor. Bu olaylara karşı terör örgütlerine karşı Türkiye’nin düşmanlarına karşı bir sinme söz konusu değil. Halk bu olayları net bir şekilde lanetliyor”dedi.

HALK, STK, DEVLET BİRLİKTELİĞİNİ ÇEKEMİYORLAR

Bunlar artık bu örgütün son çırpınışları olduğunu ifade eden Baynal, “Diyarbakır’da, Mardin’de, Van’da, Elazığ’da bu tür olaylara devam edecekler. Halk olarak birlik ve beraberlik içerisinde bunun karşısında durmamız gerekiyor. 15 Temmuz’daki halk, STK, devlet birlikteliğini çekemiyorlar. Ve bunun sonucunda da saldırıyorlar. Buna karşı bir sindirme politikası var.  Ama halk her şeyin farkında ve en ufak bir sinme söz konusu değil. Herkes yine bir arada ve tepki gösteriyor. Van’da hep beraber yapacağımız yürüyüşle terörü lanetleyeceğiz” diye konuştu.

nurettin-kilic.jpgÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ BOZAMAYACAKLAR

Bu menfur saldırıların ister PKK olsun ister diğer örgütler olsun çok çirkin olduğunu ifade eden KOSKİ eski Genel Müdürü ve AK Parti Elazığ eski il Başkanı Nurettin Kılıç ise “Terör örgütleri FETÖ, PKK, DAEŞ hepsi hangisi olursa olsun tektir. Bunların amaçları insanların huzurunu, vatanın birliğini bütünlüğünü bozmak. Örgütler arasında da bir ayrım söz konusu değil.  15 Temmuz yapılan darbeleri sonucunda ülkeyi işgal hareketidir. Hem iç hem de dış mihraklar tarafından işin içerisinde olduğuna inanıyorum. Bunların hepsini Siyonist güç olarak değerlendiriyorum. Elazığ’daki menfur olayın arkasında da aynı güçler var. 15 Temmuz darbe girişiminde gerçekleştiremediklerini bu olaylarla yapmak istiyorlar.  15 Temmuz’dan sonra gerek ordu içerisinde gerekse emniyetten kaçan veya ayrılan bir takım FETÖ’cü PKK’lı ve diğer örgütlerle iş birliği yapıp Suriye sınırından buraya kaçtıkları kanaatindeyim. Yeniden bu tip eylemlerle ülkenin birliğine zarar vermenin amacındalar. Bunlar yetişmiş elemanlar PKK ile işbirliği yaparak ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya kast ediyorlar” şeklinde konuştu.

KÖKLERİ KAZINACAK

Elazığ halkının çok duyarlı olduğunu altını çizen Kılıç, “40 yıldır süregelen PKK olaylarında Elazığ genelde güvenlik limanı şehri olmuştur. Çünkü Elazığ halkı çok duyarlıdır. Milli İrade nöbetleriyle itibariyle halkın duyarlılığını bir kez daha gördüm. Çok daha bir duyarlılık milli bir heyecan ve duygunun Türk, Kürt, Laz, Arap, orda bulunan şivesi dili ne olursa olsun tek hedef üzerinde kilitlendiklerini gördüm.  15 Temmuz sonrası saldırılar emniyet mensupların ve halka karşı oluyor. Halkın emniyet güçleriyle olan iş birliğini bozmak istiyorlar. Ama üstesinden gelemeyecekler. Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar boş. Bu terör örgütünü kökü milletimiz tarafından kazınacak” ifadelerini kullandı. 

saldiri--(2)-001.jpg

BAŞBAKAN YILDIRIM ELAZIĞ'DA

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırının ardından, özel uçak "ATA" ile saat 13.00'te Esenboğa Havalimanı'ndan Elazığ'a hareket etti. Başbakan Yıldırım'ı Esenboğa Havalimanı'ndan yetkililer uğurladı. Başbakan Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Elazığ'a gitti.  Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın bugünkü resmi kabullerinin iptal edildiği bildirildi.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ