Darbenin merkezinde 16 asi asker öldürüldü

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı üs olarak planlayan asilerden 16 asi askerin öldürüldüğünü 250'ye yakınının ise gözaltına alındığını açıkladı.
Darbenin merkezinde 16 asi asker öldürüldü

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere." dedi.

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Lekesiz, terör örgütü FETÖ'ye yönelik ülke genelinde başarılı bir operasyon yürütüldüğünü belirtti. 

Ülke genelinde çok sayıda darbecinin gözaltına alındığını ifade eden Lekesiz, "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere. Bunlar TÜRKSAT'ı kontrolleri altına almışlardı, burası tekrar ele geçirildi, temizlendi. TİB, Türk Telekom falan, benzeri. Tüm bunlara müdahale ediliyor. Türkiye genelinde gözaltılar yapılıyor." diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığında Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına yönelik bir operasyon hazırlığının olup olmadığına ilişkin olarak da Lekesiz, "Hiç şüphesiz bu asilere, bu Fethullahçı Terör Örgütüne nerede sorun çıkarmışlarsa icap eden hür türlü tasarruf yapılacak. Eğer operasyon gerekiyorsa operasyon yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

Lekesiz, darbe girişiminde bulanan terör örgütü FETÖ mensuplarının tamamen etkisiz hale getirilmesi için tahmin edilen bir süre olup olmadığına yönelik soru üzerine, buna ilişkin şu aşamada bir süre belirtilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Lekesiz, "Güvenlik bürokrasisi, Silahlı Kuvvetler, tüm gelişmiş demokrasilerde sivil otoritenin emri, sevk ve idaresi altında halkın huzur ve güvenliği, dış savunması için hizmet eder. Böyle milletin verdiği vergilerle alınan uçaklarla, silahlarla kendi milletinin polisine, askerine, vatandaşına kurşun atmaz, bomba atmaz. Bu asiler, bunların hepsinin hesabını en kısa zamanda yargının önüne çıkarak verecekler." değerlendirmesinde bulundu.