Darbeye karşı 'tek ses' oldular

Gazeteler bugün darbe girişimine tepki gösteren ve kalkışmayı kınayan manşetlerle yayımlandı.
Darbeye karşı 'tek ses' oldular

Gazeteler bugün, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren ve kalkışmayı kınayan manşetlerle yayımlandı.

"Milletimiz Destan Yazdı", "Demokrasi Zaferi", Darbeye Karşı Tek Ses", "Cuntanın Sonu", "Sonları Geldi", "FETÖ'cü hainlere jet temizlik", "15 Temmuz Destanı" gibi manşetler atan gazeteler, darbeye karşı "tek ses" oldu.

Gazeteler ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi karşındaki sözlerini de manşetlerine taşıdı.

Gazetelerden Habertürk, sürmanşette "Demokrasi Zaferi" ifadesiyle, vatandaşların tankın üzerine çıktığı fotoğrafı kullandı. Gazete manşetinde ise, "Darbeye Karşı Tek Ses" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve parlamentodaki muhalefet partilerinin liderlerinin fotoğraflarını kullandı. Gazete 1. sayfasında meydanlarda toplanan vatandaşların fotoğraflarına yer verdi.

Türkiye gazetesi de manşetinde Erdoğan'ın sözlerine yer verdi. Gazete, Erdoğan'ın "O Teröristi İade Edin" sözlerini üst manşete çekerken, birinci sayfanın orta kısmında ise "Hain Paşalar" başlığının altında darbeye destek paşaların fotoğraflarını kullandı.

Milliyet gazetesi ise 1. sayfasında "Demokrasinin Zaferi" ibaresi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile TBMM Genel Kurulundaki toplantının ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın meclis oturumundaki fotoğraflarına yer verdi. Gazete aynı sayfada darbe girişiminden sonra tepkilerini ortaya koyan vatandaşların Taksim Meydanı'ndaki fotoğrafını da kullandı.

Hürriyet gazetesi de "Demokrasinin Zaferi" ifadesini ve Erdoğan'ın "O Zatı Teslim Edin" sözleri üst manşetine taşıdı. Gazete manşetinde ise "161 şehit, 20 ölü" ifadesinin yanı sıra, oturur vaziyette yüzünü elleri ile kapatan Şırnak'ta yakalanan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın fotoğrafının üstüne "Cuntanın Sonu" ifadesine yer verildi. Gazete aynı karede darbeye destek veren diğer üst rütbeli komutanların fotoğraflarına da yer verdi.

"Erdoğan Telefonla Bağlandı, Whatsapp'la Örgütlenen Cuntayı Dağıttı"

Star gazetesi ise "İhbar Geldi Cunta Çöktü" manşetiyle çıktı. Manşetinin hemen yanında şehit ve yaralı sayısına yer veren gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İdam İçin Kimseden İzin Almayız" sözlerini de üst manşete taşıdı. Gazetenin birinci sayfasında ise TBMM ve Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde toplanan vatandaşların yer aldığı fotoğrafları kullandı.

Vatan gazetesi de Boğaziçi Köprüsü'nde teslim alınan askerlerin fotoğrafının üstünde "Sonları Geldi" sür manşetini ve "Darbe Üssü Akıncılar" manşetine yer verdi. Gazete, darbeye kalkışan üst rütbeli askerlerin fotoğraflarını da birinci sayfasında kullandı.

Takvim gazetesi de "Erdoğan Telefonla Bağlandı, Whatsapp'la Örgütlenen Cuntayı Dağıttı" ifadesinin altında "Cep Müdahale" manşetiyle birlikte Erdoğan'ın cep telefonu ekranında görünen fotoğrafını kullandı.

Yeni Şafak gazetesi ise "Milletimiz Destan Yazdı" manşetiyle çıktı. Gazete sürmanşette ise darbe kalkışmasında şehit olan çalışanları Mustafa Canbaz, reklamcı Erol Kolçak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. Erol Varank'ın fotoğrafını okurlarıyla paylaştı.

Sözcü gazetesi ise Atatürk'ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözlerini manşetine taşıdı. Gazete bir tankın üstüne çıkan vatandaşların ve tankın önüne yatan bir kişinin fotoğrafını manşet altında kullanmayı tercih ederken, "3'ü Orgeneral 37 Paşa"nın gözaltında olduğu bilgisini okurlarına duyurdu.

"Millet Tarih Yazdı" manşetini atan Yeni Akit Gazetesi, tankların üstüne çıkmış vatandaşların fotoğraflarına birinci sayfasında yer verdi. Darbe askerlerin gözaltına alınış fotoğraflarını da aynı sayfada kullanan gazete Erdoğan'ın "Pensilvanya'dakini artık teslim edin" ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Akıl ve İzandan Yoksunlar" sözlerine logosunun yanında yer verdi.

Sabah gazetesi ise, Kısıklı'da toplanan vatandaşların fotoğrafını "Kısıklı'ya Yüzbinler Koştu" sürmanşetiyle birlikte okurlarıyla paylaştı. Gazete manşetinde ise gözaltına alınan askerlerin fotoğrafının üstünde "Demokrasi Destanı" ifadesini kullandı. Gazete birinci sayfasında "FETÖ'cü hainlere jet temizlik" ve "iblisin Son Oyunu Tutmadı" ifadelerine yer verdi.

"Meclis Tek Yürek"

Posta gazetesinin manşetinde ise "Herkese 'Darbeci' Dediler Kendileri Darbeci Çıktı" ifadesi vardı. Gazete 1. sayfasında aralarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, muhalefet parti liderlerinin, bakanların, milletvekillerinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de bulunduğu bir fotoğraf karesinin altına "Meclis Tek Yürek" cümlesiyle yer verdi.

Diriliş Postası gazetesi de Türk bayrağının üzerine "Hürriyet ve İzzet Nöbetindeyiz" manşetiyle çıktı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve TBMM'nin fotoğrafıyla birlikte "Korkanlar Reform Yapamazlar. Korkanlar Dünyada Kendilerine Yer Bulamaz. Bizim İstiklal Marşımızın İlk Kelimesi 'Korkma!'dır. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan" ifadesine yer verdi.

Akşam gazetesi ise "15 Temmuz Destanı" ifadesini manşetine taşıdı. Gazete ayrıca TBMM'deki olağanüstü toplantıyı da birinci sayfasında gördü.

Zaman gazetesi de "Kanlı Darbeyi Millet Bastırdı" sürmanşeti ve "Cuntacı Hainler İdam Edilsin" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Gazete tankların içinde teslim alınan askerlerin fotoğraflarına da ve darbe girişiminde şehit olan Yeni Şafak gazetesi çalışanı Mustafa Canbaz'ın fotoğrafına da yer verdi. Gazete 1. sayfasını Bursa'daki Fomara Meydanı'nda toplanan vatandaşlara ayırdı.

Cumhuriyet gazetesi ise sürmanşette "Türkiye Darbe Aldı", manşette ise "Meclis 'Buradayız' Dedi" ifadelerini kullandı.