'Darbeyi yapanlar çağdaşlıktan bahsedemez'

Makedonya'daki Kalkandelen Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzeti, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Darbeyi yapanlar, onları destekleyenler demokrasiden ve çağdaşlıktan bahsedemez." dedi.
'Darbeyi yapanlar çağdaşlıktan bahsedemez'

Makedonya'daki Kalkandelen Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İzeti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖdarbe girişiminin sadece bedenen ve aklen değil, ruhen ve kalben de herkesi yıprattığını söyledi.

İzeti, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, FETÖ'nün, son dönemde kendi halkını öldürebilecek düzeyde gözünün karardığına dikkati çekti.

Son zamanlarda Arnavut dünyasından konuyla ilgili değişik sesler yükseldiğini ve farklı kesimlerden propagandalar olduğunu belirten İzeti, demokratik herkeste "Türkiye'de halk tarafından seçilmiş bir hükümet ile kurumlar var ve bunlara karşı militan bir şekilde darbe yapıldı." düşüncesinin hakim olması gerektiğini vurguladı.

İzeti, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsiniz ama o cumhurun seçtiği bir başkandır. Demokratik ve çağdaş şekilde düşünen bir insanın Erdoğan'a saygı duyması gerekir. Darbeyi yapanlar, onları destekleyenler demokrasiden, insan haklarından ve çağdaşlıktan bahsedemez." ifadelerini kullandı.

Türk halkını darbe girişimine verdiği cevap için kutlayan İzeti, "Hürriyet anlayışının silahların karşısında nasıl durabileceğini gösterdiler ve dünyaya bir destan yazdılar." dedi.