Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı’ndan Beşiktaş yorumu

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup eşleşmelerinin belli olmasının ardından Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı aynı zamanda da Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak değerlendirmelerde bulundu.
Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı’ndan Beşiktaş yorumu

Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden ve Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Darıca Gençlerbirliği takımı tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kaldı. Bugün grup kuraları çekilen Ziraat Türkiye Kupasında Darıca Gençlerbirliği'nin rakipleri 2015-2016 Spor Toto Süper Ligi şampiyonu Beşiktaş, Süper Lig ekibi Kayserispor ve PTT 1. Lig takımlarından Boluspor ile oldu. Kupada ilk maçını Beşiktaş ile Darıca 15 Temmuz Stadyumu'nda oynayacak olan Darıca Gençlerbirliği'nin Onursal Başkanı ve aynı zamanda Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, mücadele edecekleri grubu değerlendirdi.

"Bu Darıca ailesinin, Darıca'nın başarısı"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karabacak, "Öncelikli olarak Darıca Gençlerbirliği takımımızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Burada kupalarda ilk defa 1934 yılında kurulmuş olan Darıca Gençlerbirliği tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısını gösterdi. Bir ikinci lig, bir de birinci lig takımını eleyerek gruplara kalma başarısını gösterdi. Bu sene 3. Lig'de şampiyonluğu kovalayan bir takım olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda da gruplara kalma başarısını gösteren takımımızı, taraftarımızı ve kulüp başkanımızı kutluyor ve tebrik ediyorum. Darıca ailesinin, Darıca'nın başarısı bu. Türk futboluna destek ve katkının meyvelerini alma olayıdır bu. Bundan sonrada çok daha başarılı sonuçlara doğru yol alacağız" dedi.

"Hedefimiz mücadelemizi sonuna kadar sürdürmek"

Ziraat Türkiye kupasında çektikleri kurayı değerlendiren Karabacak, "Bugün kuralar çekildi. Kuralarda da Türkiye'nin en güzide kulüplerinden biri, geçen yılın şampiyonu bu sene Avrupa liglerinde de çok başarılı sonuçlar alan Beşiktaş kulübümüz kurada bize çıktı. İlk maçı da inşallah Darıca'da oynayacağız. Bununla birlikte de yine Türkiye'nin çok köklü kulüplerinden olan Boluspor ve Kayserispor gibi takımlarla da bu grupta yer alıyoruz. Hedefimiz mücadelemizi sonuna kadar sürdürmek. Gücümüzü biz biliyoruz. Sonuçta Süper Lig takımlarımız, 1. Lig takımızla bu kupada mücadele etmek büyük bir onurdur. Centilmence, başarılı bir şekilde bu turu tamamlamak hedefindeyiz. Ben başarılı olacağımızı düşünüyorum. Kimse bizi küçümsemesin 3. Lig takımı diye. Türk futbolunda alttan gelen gençlerin çok ciddi işler yaptığını biz görüyoruz. O açıdan bizim bu grupta iyi iş yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

"Stadımız bu maçları oynamaya yetecek kapasitede"

Kupa maçlarını şu anda mücadele ettikleri statta oynayacaklarını belirten Karabacak, "Darıca stadımız fevkalade buna elverişli. Gerek stadın zemini olsun, gerek tesislerimiz olsun, her açıdan Darıca bu maçları oynamaya yetecek kapasitededir. Darıca Gençlerbirliği futbol takımı bütün maçlarını Darıca'da oynayacak. Darıca Stadı'nın ismini dün yaptığımız meclis toplantısında değiştirdik. Darıca 15 Temmuz Şehitleri Stadyumu olarak değiştirdik. Buradan hayırlı olsun diyorum. Buradan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, mekanları cennet olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Fair-play ödülünü adayız"

Beşiktaş taraftarını ve yönetimine güzel ev sahipliği yapacaklarını söyleyen Karabacak, "Beşiktaş taraftarı başta olmak üzere bütün Beşiktaş yönetim kurulunu da Darıca'mıza davet ediyoruz. Güzel ev sahipliğiyle karşılaşacaklardır. Hiç sıkıntı olmayacaktır. Biz bütün takımlarımızın sporun içerisinden gelen, yıllarca milli takımlarda antrenörlük yapmış bir spor adamı olarak, bugünde bir belediye başkanı olarak en centilmen şekliyle gelen bütün takımlarımızı burada ağırlayacağız. Güzel bir şekilde bunu göstereceğiz. Fair-play ödülünü de bu hususta da aday olduğumuzu rahatlıkla aday olduğumuzu da ifade edebiliriz. Spor sevgidir, barıştır, kardeşliktir, birlik ve beraberliktir. Spor ayrışmaya sebep değildir" dedi.

"Beşiktaş maçına kazanmak için çıkacağız"

Bütün futbol seyircilerine seslenen Karabacak, "Elbette ki tuttuğumuz takımlara çok fanatik şekliyle hastası olabiliriz. Bir maç kaybettiğimiz de dünyanın sonu asla değildir. Esas olan ülkenin birlik ve beraberliğidir. Özellikle Beşiktaş ve diğer kulüplerimizin Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla ne kadar övünsek azdır. Burada hangi takımı tutarsanız tutun bir önemi yoktur. Mesele memleket meselesiyse benim ülkemin takımıysa sonuna kadar yanında ve arkasında olduğumuzu da ifade etmek isterim. Yıllarca sporun içerisinde bulunmuş, sporcu olarak ve uzun mesafe koşucusu olarak biz her maçı kazanmak için çıkıyoruz. Biz Beşiktaş maçına da kazanmak için çıkacağız" şeklinde konuştu.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak tüm Darıca'lıları maçlara davet etti.

Darıca Gençlerbirliği Onursal Başkanı’ndan Beşiktaş yorumu

Kaynak: