Darp edilen müezzine faks makinesi hediyesi

İzmir'de, 15 Temmuz darbe girişiminde sela okuduğu gerekçesiyle darp edilen müezzin Mehmet Kuzgun, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 4 sanık hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılmasına, "Gerçekten sevindim. Çünkü mağdur durumdaydım" dedi.
Darp edilen müezzine faks makinesi hediyesi

Ayrıca Kuzgun'a mesaj yollamak isteyenler için AK Parti tarafından faks makinesi hediye edildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İzmir'de sela okuyan müezzin ile cami imamına saldıran sanıklar ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanıkların serbest bırakılması, büyük tepki toplamıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, müezzin ve cami imamını darp edip serbest kalan 4 sanık hakkında yeniden yakalama kararı çıkarttı. Şahıslardan biri İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Bu sırada, AK Parti İzmir Teşkilatı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği de Kuzgun'a destek vermek üzere olayın yaşandığı Narlıdere ilçesindeki Kutlu Yalvaç Camiinde bir araya geldi. Pankartlarla Kuzgun'un yanında olduklarını belirten partili ve sendikalı vatandaşlar, yakalama kararı haberini alkışladı. Kuzgun ise, karara çok sevindiğini belirtti. Öte yandan, partililer tarafından vatandaşların ve diğer din görevlilerinin faks yollayabilmesi için Kuzgun'a faks makinesi hediye edildi.

"Bunalıma girdim, engelli çocuğuma bakamadım"

Yaşadığı olayı anlatan Kuzgun, "Beni tehdit ediyorlardı. Ölümle tehdit ediyorlardı. 15 gün kendime gelemedim. Benim engelli çocuğum var. Annesi bakamıyor. Ben de bunalıma girdiğim için çocuğum da çok mağdur durumda kaldı. Ben yataktan kalkamıyordum. Her tarafım çürük içindeydi. Secdeye varamıyordum, yatakta sağa sola dönemiyordum" dedi.

'Vasiyet" şiirini okudu

Mahkemenin kararına Abdurrahim Karakoç'un "Vasiyet" isimli şiirindeki, "Ölürsen de hak yedirme, hak yeme; aka kara, karaya da ak deme. Adaletten ayrılırsa mahkeme, bir hakime bir de kanuna tükür" dizeleriyle tepki gösteren AK Parti İzmir Sosyal Politikalar Başkanı Adnan Yılmaz da Müezzin Kuzgun'a bir faks makinesi hediye ederek, Türkiye'nin dört bir yanından destek mesajlarının bu faks makinesiyle müezzin Kuzgun'a iletileceğini söyledi.

"Şortlu kadına saldıranı da lanetledik"

15 Temmuz gecesi Torbalı, Urla ve Narlıdere'de bazı din görevlilerinin saldırıya uğradığını söyleyen Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "Nasıl ki İstanbul'da şortlu kadına saldıranı lanetlediysek, din görevlilerimize saldıran işgal yanlılarını da lanetliyoruz. Ülkemizin birliğinin sembolü olan bayrağımıza, camilerden yükselen ezan ve salalara yapılan hakaretler karşısında, kimse bizden susmamızı beklememelidir" diye konuştu. AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi ise "Selaya bile tahammül edemeyen insanlar oldu. Allah'ın evinin camlarını kırdılar, hoca kardeşimizi tartakladılar. Biz bu karara isyan ettik" ifadelerini kullandı.

Darp edilen müezzine faks makinesi hediyesi

Darp edilen müezzine faks makinesi hediyesi

Kaynak: