Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Davutoğlu Ahmet Hoca ve AK Parti Konya’da Musa Arat Dönemi

Davutoğlu Ahmet Hoca ve AK Parti Konya’da Musa Arat Dönemi

Cumartesi günü Konya’da değildim, kongreyi Kon TV’den takip ettim. Bir kere şunu ifade edeyim, Büyükşehir Belediyesinin 15 bin kişilik kapalı spor salonu ve kongre merkezi ekrandan da gerçekten muhteşem görünüyor.

Zaten Konya’ya son 10 yıl içinde yapılmış 10 büyük yatırımdan birisi de bu kapalı spor ve kongre merkezidir. Umarım buranın kıymetini Torku Konyaspor Basketbol takımımızda anlarda şöyle muhteşem bir salonda izleriz Torku Konyaspor Basketbol takımımızı.

Elbette bu salonu Konya’ya kazandıran Sayın Tahir Akyürek’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Neyse geçelim kongre izlenimlerimize.  

Yukarıda da ifade ettiğim gibi Konya’da olmadığım için KonTV’den izledim kongreyi ve doğal olarak da televizyonun kamerasının görebildiği kadarıyla salonu gördüm. Bu çerçevede yanlış bir ifade de kullanmamak için salon ile ilgili izlenimlerimi yazmayacağım.

AK Parti Seçim Müziğinden biraz bahsedeceğim, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun konuşmalarından biraz bahsedeceğim ve Sayın Halit Meşal’in kongreye katılmasından bahsedeceğim.

Öncelikle şuradan başlayayım, Hamas Lideri Halit Meşal’in AK Parti Konya İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresine katılmasını ben şahsen çok önemli buluyorum. Aslında takip edenler bilir, Halit Meşal Ankara’daki kongreye de katılmıştı. Bu çerçeveden baktığımızda Ankara ve Konya’dan aslında AK Partinin dünyaya bir mesaj verdiğini ifade edebiliriz.

Verilen mesajda şudur, Filistin bizim için önemlidir, Konya kadar önemlidir, Ankara kadar önemlidir. İsrail’in Hamas ile ilgili düşünceleri bizi hiç ilgilendirmiyor ve bütün dünya bilmelidir, Türkiye Filistin’in kutlu mücadelesine kesintisiz destek verecektir.

Halit Meşal’in de samimi konuşmasını önemli buluyorum.

Zannediyorum, Müslüman Ülkelerin, kardeşlerimizin içinde bulunduğu, baskıcı rejim yapıları düşünüldüğünde, halkın hiçbir yönetime dâhil edilmediği yönetimler düşünüldüğünde, geri kalmışlık, savaş düşünüldüğünde, Türkiye bu çerçevede öne çıkmaktadır. Konya gibi şehirlerde Halit Meşal’e, Filistin’e, Mazlum Müslüman ülkelere güç kuvvet vermektedir.

Geçelim AK Parti Müziğine.

Ayna Grubu hazırlamış AK Parti’nin 2015 yılında yapılacak seçimlerde kullanılacak seçim müziğini.

Biliyorsunuz daha önceki yıllarda genelde Uğur Işılak seçim müziğini hazırlıyordu ama bu sefer biraz farklı başlandı. Burada belki Ahmet Davutoğlu’nu öne çıkarmak için böyle bir karar alınmış olabilir.

Ahmet Davutoğlu ile gidiyor seçimlere AK Parti ve doğal olarak da Ahmet Davutoğlu’nun hissedilmesi gerekiyor. Bu çerçeveden baktığımızda Ahmet Davutoğlu gerçekten Ayna Grubunun müziğinde hissediliyor.

Bu Seçim Müziği 2015 seçimlerinde öyle anlaşılıyor aklımızda yer edecek nameler bırakacak bizlere.

Sözleri de gerçekten çok güzel;

Derdi Vatan Aşkı Vatan Peh Peh

Davutoğlu Ahmet Hoca Hey Hey Hey

Geceyi Gündüze Katan

Adam Kim Yigit Kim Doğru Kim Dürüst Kim

Davutoğlu Ahmet Hoca

Bir bilge adam Bir Yiğit adam

...

Bütün dünya tanır onu

Tarihiyle yok sorunu

Tam bir Osmanlı torunu

Adam Kim Yiğit Kim Doğru Kim Dürüst Kim

Davutoğlu Ahmet Hoca

Bir bilge adam Bir Yiğit adam

...

Bağrına bastı herkesi

Birlik olmak meselesi hey hey

Yeni Türkiye’nin sesi

Adam Kim Yiğit Kim Doğru Kim Dürüst Kim

Davutoğlu Ahmet Hoca

Bir bilge adam Bir Yiğit adam

 

Gelelim Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasına. Ahmet Davutoğlu Konya’yı evi gibi görüyor, bu her halinden belli oluyor. Samimi konuşuyor. Benim not ettiğim birkaç satır ise şöyle:

"Görevi aldığımızda tek bir rüya gördük, kalkınmış Türkiye ideali.

Kudüs'ü uzakta aramayın, Kudüs bizim kalbimizdedir.

Yükselen Türkiye'nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek.

AK Parti Mayası Tutmuştur. AK Gençlik bu bayrağı yüceltmeye hazır mısın?

Başşehirler bir kez başşehir olunca baş verirler ama baş eğmezler. Konya hiç bir zaman baş eğmedi baş eğmeyecek... Zulme baş eğmez.

Konya tek parti zulmüne baş eğmedi, 12 Eylül'e baş eğmedi.”

Elbette bu kadarla sınırlı değildi Davutoğlu Ahmet Hocamızın konuşması.

CHP’ye yüklendi, Şişli garabetini anlattı ve CHP’nin hiçbir zaman demokrasiyi içine sindiremeyeceğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda ise “kardeşim” diyerek Ahmet Sorgun beye seslendi ve Konyalıların Ahmet Sorgun’a verdiği desteği Musa Arat’a da vermesini istedi.

Tabi yazımızın sonunda bu konuya biraz değinelim, Musa Arat artık AK Parti Konya İl Başkanıdır ve bundan sonra yapılacak iş, Sayın Musa Arat’ın başarılı olması için kendisine destek olmak ve başarı için dua etmektir. Ben şahsen Musa Arat’ın da başarılı olacağına inanıyorum.

Yönetim Kurulunu da inceleme fırsatım oldu, Mehmet Serin ile Mehmet Munlafalıoğlu da listede yer alıyor. Mustafa Ak listede yok. Nedenini bilmiyorum.

Yusuf Uçar ile birlikte birkaç kişi daha önceki listede vardı bu listede var.

Neticede dengeli bir liste…

AK Parti Konya’da yolculuğuna devam edecek, bu ekip AK Parti’yi 2015 seçimlerine taşıyacak. Allah yardımcıları olsun. 

Zannediyorum burada en önemli nokta AK Partiyi bir dava olarak görüp Büyük Türkiye için mücadeleye devam etmektir.

Benim bildiğim mesele budur ve Davutoğlu Ahmet Hocamızın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bu büyük bayrağı en iyi noktaya taşıma mücadelesinde bizlere düşen de samimi bir şekilde üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaktır.

Durmak yok yola devam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR