Davutoğlu: Bizim en büyük güvencemiz milletin birliği ve beraberliğidir

Eski Başbakan Davutoğlu, "Gerek 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı, gerekse PKK, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine karşı verilen mücadelede bizim en büyük güvencemiz milletin birliği ve beraberliğidir." dedi.
Davutoğlu: Bizim en büyük güvencemiz milletin birliği ve beraberliğidir

Artvin'de geçirdiği Kurban Bayramı tatilinin ardından, eşi Sare Davutoğlu ile Rize'ye gelen Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, damadının ailesini ziyaret etti.

Eski Orta Camisi'nde namaz kılan Davutoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Ahmet Davutoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz direnişi ve demokrasi zaferi sonrası ilk bayramı, Türkiye'nin değil dünyanın göz bebeği cennet misali doğaya sahip Doğu Karadeniz'de geçirdiğini belirtti.

"Milletimizin kahramanca direnişi olmasaydı, ezan seslerimiz semada böylesine onurla yankılanamazdı"

Davutoğlu, Kurban Bayramı'nda terörle mücadelede şehitler verildiğini vurgulayarak, "Bölgemiz ve dünya çok kritik bir süreçten geçiyor. Türkiye bütün bu olayların merkezinde bir ülke. Hem etkilenme kabiliyetine sahip hem de etkilenme riskini üzerinde taşıyor. 14 yıldır AK Parti iktidarları bütün bu zor coğrafyada ülkemizi barış ve kalkınma diyarı halinde tutmayı başardı. Bunda Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde gösterdiği dirayetli yönetim, AK Parti hükümetlerinin süreklilik içerisinde yaptığı büyük hizmetler var." değerlendirmesinde bulundu.

En büyük sınavın 15 Temmuz gecesi verildiğine işaret eden Davutoğlu, "15 Temmuz gecesi eğer milletimizin kahramanca direnişi olmasaydı, biz bu bayramı hakkı ile idrak ediyor olamazdık. Bayrağımızı böyle gururla dalgalandıramaz, ezan seslerimiz semada böylesine onurla yankılanamazdı. Her şeyden önce Kurban Bayramı'nın 15 Temmuz şehitlerimize addedilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"İnşallah bu mücadeleyi zaferle noktalayacağız"

Davutoğlu, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğuna dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu millet her zaman zorlukları aşmayı bilmiştir. İnşallah bu terörle mücadelede sonuna kadar gidecek ve bunu başarı ile noktalayacağız. Gerek 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı, gerekse 2015 Temmuz'undan itibaren PKK, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine karşı verilen mücadelede bizim en büyük güvencemiz milletin birliği ve beraberliğidir. Rize'de bir kez daha bunu gördüm. Bu gördüğüm atmosfer bize terör örgütleri ne kadar çaba gösterirlerse göstersinler, içeride ve dışarıda nice hain odaklar ne tür planlar yaparlarsa yapsınlar birliğimiz, beraberliğimiz daim olacak. İnşallah bu mücadeleyi zaferle noktalayacağız."