Davutoğlu: Bu saldırı Türkiye'yi Suriye yapmaz

Davutoğlu: Bu saldırı Türkiye'yi Suriye yapmaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin açıklamlar yapıyor. Ankara'da hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan Davutoğlu "Gelişmiş toplumlarda terör tehdidi var ve herkes teyakkuz halinde bu saldırı Türkiye'yi Suriye yapmaz bu gelişmiş bir ülkeye demokrasiye yapılan saldırıdır.​" dedi.

Terör saldırıları nasıl önlenecek, Ankara'daki saldırının arkasında kimler var, Rusya'nın sınır ihlaliyle ortaya çıkan kriz nasıl çözülecek? Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayında gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:


Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına taziyelerimi iletmek istiyorum. Bu bütün Türkiye'ye yönelik bir saldırı. Halkımızın bütününe yönelik, demokrasiye karşı bir saldırı. Seçime gölge düşürme çabası da var. Küçük siyasi hesaplar yapılmamalı. Bugünlerde seçime yönelik ifadeler kullanılmamalı.

Orada bulunan vatandaşlarımız hangi siyasi yaklaşımda olursa olsunlar hepsi bizim aziz vatandaşlarımızdır. Bugünler biraz zor günlerdir. Zor günlerden geçen milletler olgunlaşır ve geleceğe ortak kader perspektifinden bakarlar. Suriye, Irak, Mısır birçok ülkede büyük krizler Yunanistan'da olduğu gibi ekonomik kriz ama Türkiye itibarını koruyor. Türkiye'nin bu yükselen itibarı tehdit olarak görülüyor.

Ülkemizi halkımızı ve demokrasimizi korumamız gerek. Seçime yönelik ifadeler kullanılmamalı kullananlar kaybederler. Geleceğe yönelik benzer olayların yaşanmaması için çalışmalar yapılması gerek. Kısa sürede 56 ambülans alana girdi seri şekilde yaralılar hastaneye sevk edildi. Yaklaşık 1,5 saat sonra toplantı yapıldı. Öncelikli olarak ilk gündemimiz yaralıların tedavisi ve acil durumda yapılması gereken her şey yapıldı. Müfettişler görevlendirildi soruşturma devam ediyor. Yetkililerden bilgiler alındı. Şunun herkesin farkında olması gerek 11 Eylül, Madrid, Londra saldırısında kimse bu tür saldırıları düşünmemişti. Gelişmiş toplumlarda terör tehdidi var ve herkes teyakkuz halinde bu saldırı Türkiye'yi Suriye yapmaz bu gelişmiş bir ülkeye demokrasiye yapılan saldırıdır.