Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kış uykusundaydı

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarına sert çıkarak "Cahillerle konuşmak zor oluyor, Kobani nerede dersin Suriye'de bir şehir der. Şaşırdım Alaska'da bir şehir de diyebilirdi. Bizim çakma Gandhi, Gandhi nerede deseniz onu da bilmez" dedi.
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kış uykusundaydı

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları: Geçen ay içerisinde Kurban Bayramı'nda herkes mutluluk içerisindeyken şehirleri yıkmak istediler. Van'da depremin ardından yeni bir şehir inşa ettik ama ne yaptılar Kobani'yi bahane ederek şehri yakıp yıkmak istediler. Depremin yıkamadığı yerleri yıktılar. Sadece şehirleri değil kardeşi kardeşe kıydırmak isteyenlere karşı kale gibi karşı duracağız. Vandallardan yıktıkları yerin tazminatını alacağız. Van depreminin yıl dönümünde iki farklı siyasetin farkını herkese anlatmalıyız.

"İNSANLIK VİCDANININ BULUŞMASIYDI"

Yarın Hicri yılbaşı, acılarla giriyoruz Hicri yılbaşına İslam dünyasından gelen kötü haberlerle. Bir grup ve başlarında peygamber yerlerinden edildiler. Onurları için özgürlükleri için ve gelecek nesillere vahiy emanetleri bırakmak için Medine'ye yürüdüler. Büyük bir rahmet duasıyla onları bekleyenler vardı. Tarihin gördüğü en kutsal buluşma gerçekleşti. Mekke ile Medine'nin buluşması insanlık vicdanının buluşmasıydı. Ulu Peygamber bir eve misafir oldu. Ebu Eyyûb El-ensarî'ye misafir oldular.

"KILIÇDAROĞLU YETİMLERİN DUYGUSUNU BİLMEZ"

Ana muhalefet partisi lideri geçen hafta 1 buçuk milyon Suriyeliye kapı açmak ihanettir dedi. Bu kardeşlerimize kapımızı açmak Ensar'ın emanetine sahip çıkmak mıydı? Kılıçdaroğlu yetimlere sahip çıkma duygusunu bilmez. HDP de sadece kendisine tabi olanlara kapının açılmasını istiyor. Bazıları şunu tartışma konusu yaptılar neden 4 buçuk milyar lira harcadılar. Onlara da şunu söylemek isterim. Muhacirleri kabul eden Medine küçük bir şehirdi, şimdi hala Medine'nin kokusunu alabilmek için milyonlar yürüyor. Küçük hesaplar yapsalardı, benim aşım bana yeter ve muhacirle paylaşamam deselerdi. Medine'nin ruhunu ebediyete kadar koruyacağız.

"HZ. HÜSEYİN'İN YOLUNDAN GİDECEĞİZ"

Muharrem ayı geliyor. Hz. Hüseyin Medine'den Kerbala'ya yürüdü. Hz. Hüseyin'e uzaktan bakanlar derdi hiç mi hesap etmiyor. Küçük bir grupl koca orduya karşı yürüyor, hiç mi aklı yok derlerdi. Fakat Hz. Hüseyin vicdanıyla onuruyla yürüdü. Aynı şimdi bizim dünyanın her yerinde vicdanımızla yürümemiz gibi. O sonunda şehadet olduğunu bile bile yürüdü. Biz Hz. Hüseyin'in yolcusu olmaya devam edeceğiz. Zalime zalim mazluma mazlum demeye devam edeceğiz.

"CHP ZULME SESSİZ KALDI"

CHP 3 buçuk yıldır Esed'in yanında yer alıyor. Kerbela'da olduğu gibi zindanlarda insanları aç ve susuz bıraktılar. Bir deri bir kemik kalarak öldürüldüler. Fakat CHP ve HDP sessiz kaldı o görüntülere. Televizyonlara neredeyse talimat verdiler, bunları göstermeyin diye. O zalim Esed aynı Kerbela'da olduğu gibi binlerce insanı kimyasalla öldürdü. O Esed halkına zulüm etmediği zamanlar iyi ilişkilerimiz vardı.

Ama bir kez halkına zulüm etmeye başlamışsa biz Hz. Hüseyin adına dostumuza karşı dururuz. CHP neden sustu çünkü ideolojik çıkarlarını düşünüyor.

"KILIÇDAROĞLU CAHİL VE ÇAKMA GANDHİ"

Kılıçdaroğlu çıkmış diyor "Türkiye'de devletle parti iç içe geçti". CHP'nin tarihine bakmıyor ama bunu bu ülkede yapan tarihte sadece CHP var. Cahillerle konuşmak zor oluyor. Kobani nerede dersin Suriye'de bir şehir der. Şaşırdım Alaska'da bir şehir de diyebilirdi. Kağıthane'ye Kağıttepe demesi gibi olabilirdi. Bizim çakma Gandhi, Gandhi nerede deseniz onu da bilmez. Kardeşi kardeşe kıydırabilmek için çözüm sürecini sabote ediyorlar.

AK PARTİ'DE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Genişletişmiş İl Başkanları Toplantısı artık sadece Ankara'da yapılmayacak. Türkiye'nin her yerinde yapılacak. AK Parti tüm şehirlerin partisi. Dost ve düşman görecek ki bu düşmanlığı kimse bozamaz. Şimdi diğer partilere çağrıda bulunuyorum. Halk desteğine güveniyorlarsa onlar da aynısını yapıyorlar. MHP Ankara'da milli birlik adına nutuklar atmak kolay. MHP İl Başkanları Güneydoğu Anadolu'da toplansın. Acaba MHP ve CHP'nin teşkilatı var mı? Türkiye'nin bir bölgesinden kopanlar tüm bölgelerinden kopmuş olurlar. HDP gelsin Trabzon'da bir toplantı yapsın. Herkes kendi ideolojik mahallesine çekilip nutuk atmayı seviyor.

"KILIÇDAROĞLU KIŞ UYKUSUNDAYDI"

Kılıçdaroğlu çıktı molotofa karşıyız dedi. Peki bunu Kobani olaylarında neden söylemediniz. Senin vekilin çıkıp insanla şiddete davet ettiğinde neredeydin? Kış uykusundaydı sanırım. Bu güvenlik paketiyle özgürlüklerin korunmasını hedefliyoruz.

İş güvenliği yasası çıkarıyoruz, kişisel bilgilerin korunması kanununu çıkarıyoruz. Maske takarak eylem yapıyorlar. Maskeyle yürüyenler eylem yapmıyor, suç işliyor biz de bu suçu engellemeye hazırız. Polis görüyor, molotof kokteyli atan birisini götürüyor ama savcıya sevk edecek, gözaltına alma yetkisi yok.

yeni şafak