Davutoğlu: Herkes üzerine düşeni yapmalı

Davutoğlu: Herkes üzerine düşeni yapmalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da Teknopark açılış töreninde açıklanan dönüşüm paketinin önemine vurgu yaptı. Davutoğlu sanayi ve üniversitelerin ilerici adımların destekleneceğini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Sanayimizde hani tenkit etmek açısından söylemiyorum gümrük duvarları arkasına saklanarak rekabete çıkmak istemeyen bir yapıda değil iç pazarı bizim sanayimizin doldurması tabiki önemli küresel piyasaya girmek için çelik gibi iradeli bir sanayi istiyoruz. Böylesi esnek bir devlet ve yenilik.i üniversite ve kürsel ekonomiye intibak olabilen bir sanayi ile 2023 hedefine ulaşabiliriz. 

Dikkat ediniz 62. Hükümet kurulalaı 3 ay gibi bir süre oldu geçmiş hükümetlerimizin devamı ama aynı zamanda bir sıçrama olarak yeni bir plan ilan ettik. Ciddi bir dönüşüm yaşadık her alanda ve şimdi bunu teknoloji ile desteklememiz gerekir. 

Bizim en büyük kaynağımız insan ve insanı işleyecek olanlarda üniversitedir. 

25 öncelikli dönüşüm programını ilan ettik ve kademeli olarak açıkladık. Nerede AR-GE ile ilgili bir çakıl taşı br yere konuyorsa ben orada olacağım. İlan ettiğimiz maddelerden hangisini alırsanız alın bu güzel yatırımla ilgili bir maddeyi görürsünüz. 

Yüksek teknoloji oldukça pahada yüksek cesamette hafif üretime doğru yöneliriz. 

İnsan dışında AR_GE'yi teşvik çok önemli çünkü fark oluşturacağımız yer orası. Sayın Sabancı'nın vurguladığı gibi artık tarihi arkadan takip etmememiz gerekiyor. 

Tarihin arkasından koşulmaz tarihin içinde koşulur ve önüne geçilir, burada da söylemek istiyorum teknolojinin arkasında koşulmaz içinde koşulur ve önüne geçilir. 

Aktarılmış teknolojı sürekli olmaz sadece tüketimi olur.

Üniversitelerimizde temel bilimler alanı hala zayıf matematiksel düşünce anlaşılmadan ilerleme olamaz. Temel bilim alanları tercih edilebilir olmalı. Biz özne devlet, özne sanayi ve özne üniversite istiyoruz nesne istemiyoruz. 

Biz gereken destekleri vereceğiz yeterki herkes öne çıksın. Ve gerekli yasalar çıkar. Siyasi iradenin tahüt ettiği bu hıza üniversite ve sanayimizinde katılması ile değişim olacaktır.