Davutoğlu için AK Parti'den kim ne dedi?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından bakanlardan peş peşe değerlendirme geldi.
Davutoğlu için AK Parti'den kim ne dedi?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından parti genel merkezi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun yapmış oldukları konuşmalarda bugünle ilgili çok kıymetli değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Ali Şahin, 'Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmeti aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz' dedi.

"Müstakbel başbakanımız"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

"Hem akademik alanda hem de devlet yönetiminde Türkiye'ye önemli hizmetleri olan birisi"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ülkeye, millete ve Türkiye demokrasisine Davutoğlu isminin hayırlı olması dileğinde bulunarak, 'Davutoğlu, hem akademik alanda hem de devlet yönetiminde Türkiye'ye önemli hizmetleri olan birisi' dedi.

"AK Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte sürdürür"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise, parti kurullarında yapılan istişareler sonucunda, Ahmet Davutoğlu isminin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını söyledi.

Davutoğlu'na başarılar dileyen Eker, kendisinin arkasında olacağını ve ona destek vereceklerini ifade etti.

Eker, 'İnşallah kongrede de onaylanır, AK Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte sürdürür' dedi.

"Türkiye'nin inşasında önemli bir misyon"

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Davutoğlu'nun yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir misyon ifa edeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından parti genel merkezi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun adaylığının AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Parti kurullarının aldığı kararların sadece partiyi değil, Türkiye'yi ilgilendirdiğini ifade eden Akdoğan, tüm dünyanın gözlerini bugün AK Parti Genel Merkezi'ne çevirdiğini söyledi.