Davutoğlu: İmam Hatip de olsa kapatılırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu.
Davutoğlu: İmam Hatip de olsa kapatılırdı

Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları: Eğitim yapısını temelden değiştirdik ve 813 bine ulaşan öğretmen kadrosuna ulaştık. İlk defa MEB bütçesi Savunma Sanayii'nin bütçesini geçti. Eğitimimize düşen rol şudur, 12 yıl içinde eğitimde neler yaptıysak, bunların envanterini çıkaralım. Projelerin analizini yapalım. MEB'in reformlara ihtiyacı var. Yanımdan kitabı eksik etmeyen biri olarak, yeni sistemi yaygınlaştırmak istiyorum. 120 bin derslik gerektiği bilgisi geldi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Bundan sonra öğrencilerimiz 30 kişinin altında sınıflarla modern sisteme kavuşturulacaklar. Eğitimin esası öğretmenle öğrencinin buluşmasıdır. Bu buluşma aşık ile maşukun buluşması gibi olursa öğretmen aşkla anlatır ve öğrenci aşkla öğrenir. Öğretmen öğrenci sevgisinin derinliğini yaşatmamız lazım. Bu psikolojinin verilmesiyle birlikte diğer önemli boyut müfredat boyutudur. Müfredatımız, hem bizim köklü kültürümüzün izlerini taşıyan hem de gelecek perspektifini bünyesinde barındırmalıdır.

Bu cuma 40 bin yeni öğretmenimizin atamalarını açıklayacağız. Türkiye'de hiçbir şey eğitimden elzem değildir. Toplumumuzun ve yeni nesillerin gereken her türlü adımların atıldığını bilmesini isteriz. Yeni öğretim yılı, öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun.

TWİTTER'DAN BİNLERCE MESAJ ALIYORUZ

İş adamları iş veren kuruluşları TESK TOBB bu mesleki eğitimin içinde olmalı. Çocuk hem mesleki eğitim alıyor, aynı zamanda da iş yerinde de iş imkanı bulmak üzere kontak kuruyor. Bana da twitter'dan yüzlerce binlerce şey geliyor. Öğretmenlerimizin içleri ferah olsun. Geleceğimizin teminatı onlar. Ama objektif planlama yapılması zaruret. Bu cuma 40 bin meslektaşımı Anadolu'nun her yerine göndereceğiz.

AİHM'NİN DİN KÜLTÜRÜ DERSİ KARARI

AİHM kararının detaylarını inceleyeceğiz. Biz AİHM kararlarına ön yargılı yaklaşmayız. Ama AİHM kararlarının farklı nasıl kararlar verildiği de malum. Bazı ülkelerde bırakınız din kültürü ve ahlak bilgisini, tüm dinler anlatılıyor hatta öğrenciler kiliselere götürülüyor. Türkiye'nin çevresindeki gelişmelere baktığınızda bu elzemdir. Dini terakki ailede gelişir ama sağlam bilgi eğitimde verilmezse düzensiz ve sağlıksız bilgiyi denetleme imkanı kalmaz. Kendi ihtiyaçlarımıza cevap verecek adımlar atarız. Ben nasıl bir Marksist değilsem iktisat eğitimi alırken Marks'ı okudum. Bir ateistin dahi belli bir vasıfta bilgi sahibi olması onun açısından da iyi olur.

İMAM HATİP DE OLSA KAPATIRDIK

Türkiye'de konuşulan bir dile ön yargıyla bakmadığımızı bilmelisiniz. Kürtçe konusunda çok önemli adımlar da atıldı. 10 sene önce bir Kürtçe yayın yapan ulusal kanal, Kürtçe öğretmen yetiştiren üniversite bölümleri yoktu. Kürtçe bizim güzel Türkçe'miz gibi bir dilimizdir. Muhabbetle konuşulduğunda her dil güzeldir. Bu konuda da devrimsel adımlar attık. Bu sene yeni bir dönem başlıyor. İlk defa Kürtçe öğretmen görevlendirilecek. Bu adımları atarken, bazı çevrelerin sanki bu çevrelerin onların baskısıyla atılıyor gibi kamu düzenini bozacak şekilde adımlar atması kabul edilemez. Kamu düzeni esastır, okul açmanın prosedürü var. İmam Hatip de olsa izinsiz açılan okul kapatılırdı.