Davutoğlu: Kardeşlerimiz için secdeye kapandık

Davutoğlu: Kardeşlerimiz için secdeye kapandık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda rehinelerle birlikte bir otobüsün üzerinden vatandaşlara hitap etti. Davutoğlu, "Vatandaşlarımızın bir tek saç telini dünyaya değişmeyiz, kardeşlerimiz için secdeye kapananları biliyorum" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları: Rüyalarımıza girdiler, düşlerimizden hiç gitmediler. Çocukları sevdiğimizde hep onları düşündük. Torunlarımızı sevdiğimizde buradaki Deniz'i, Ela'yı düşündük. Hep dualar ettik. Şimdi bayram zamanı, ben her şeyden önce değerli başkonsolosumuza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bugün o onurlu, sabırla bekleyişin hasretle noktalandığı gün. Hepinizin adına onları kucaklıyorum. Ne olur sabredin dedik, provokasyonlara gelmeyin dedik. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne güvenin dedik ve güvendiler. Onlar biliyorlardı ki Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmanın zor olduğunu.

DÜNYAYA DEĞİŞMEYİZ

Seçim için kullanılacaklar, aslında işbirliği var dediler ama bugün bu manzara gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti kendi vatandaşının bir tek saç telini bile dünyaya değişmez. Onlar bu ailelerin üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalktılar. Bu aziz millet acıyı da kederi de mutluluğu da paylaşmayı bilir. Acı ve keder üzerinden operasyon yapmaya kalkanların bugün maskeleri indi.

KARDEŞLERİMİZ İÇİN SECDEYE KAPANDIK

Türkiye'nin her bir kesiminden 'merak etmeyin sayın başbakanımız' diye, hep şunu dediler 'gece ve gündüz dua ediyoruz, sağ salim gelecek' dediler. Gece yarısı kalkıp bu kardeşlerimiz için secdeye kapananları biliyorum, onların alınlarından öpüyorum. Allah onlardan razı olsun.

OPERASYON GECE 11 BUÇUKTA BİTTİ

Aziz milletimizin desteğiyle gece gündüz çalışan herkese, sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün aileler adına Öztürk beyin hanımıyla görüştük. Öztürk beyin evlatlarını koklayıp öptük, Musul'daki evlatlarımızı hatırladık. Emniyet mensuplarına, Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür ediyorum. Bugün gece saat 11 buçuk civarında bu kurtarma çalışması nihai aşamaya gelmişti.

Dün gece vatandaşlarımızı alıp getiren öyle isimsiz kahramanlar var ki onları selamlıyorum. Canlarını ortaya koyarak kardeşlerimizi vatanlarına ulaştırdılar. Sizler bu millet adına hareket ettiniz.

1 kişi bizim için 75 milyon kişidir, 75 milyon kişi de 1 kişidir. Vatan topraklarına hoşgeldiniz diyorum. Bu süreç içerisinde sorumlu yayın yapan medya organlarına teşekkür ediyorum. Sorumsuz yayın yapanları Allah'a havale ediyorum. Bir kez de bu milletin hissettiğini hissedin. Bu millet gibi sevinin ve üzülün.

SINIRIN AÇILMASI

O yetimlere de sahip çıkmanın vaktidir, bu kardeşlerimize sınırları açtığımız için bizi tenkit edenlere sesleniyorum. Suriye ve Irak'ta yaşayan her bir kardeşimizin canı azizdir. Bize sığınmaya gelen kim olursa senin dinin ne, mezhebin ne diye sormayız. Anadolu toprakları ana kucağıdır, gelin deriz. O gözyaşlarını silmek için bir an bile beklemeyeceğiz. Bütün mazlumlara sahip çıkabilmek için Allah bize güç versin. Allah'a emanet olsun.