Davutoğlu: Konya'da yüzde 95'leri bulalım

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isteyerek, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştirdi.
Davutoğlu: Konya'da yüzde 95'leri bulalım

Ramazan Bayramı’nda memleketi Konya’da ilçeleri gezen Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Beyşehir ilçesinde halkla bayramlaştı.

Bakan Davutoğlu, Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda yaptığı konuşmada Türk dünyası ve Ortadoğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun milletin temelinde karşılığı olmayan bir aday olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Gazze ile ilgimizi gördükten sonra milletin temelinde karşılığı olmayan çatı aday Sayın İhsanoğlu hemen, ‘Türkmenlere niye sahip çıkmıyorsunuz’ gibi ifadelerde bulundular. Son 12 yıl içinde Türkmenlerin her türlü meselesine sahip çıktık. İhsanoğlu, Türkmeneli bölgesinin adlarını bile bilmez ama konuşurlar Türkmenler hakkında alana inmeden. Kerkük’e gitme cesareti göstermeden konuşurlar. Bilsinler ki, biz Gazze’yi savunduğumuz gibi Kerkük’ü, Halep’i savunduğumuz gibi Bingazi’yi, bizim kardeşimizin diyarı olan bütün diyarları savunup, onların hakkını korumaya kararlıyız” dedi.

"SAADET PARTİLİLERDEN DESTEK İSTEDİ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’a destek isteyen Bakan Davutoğlu, önce Saadet Partililere seslendi.

Bakan Davutoğlu, “Saadet Partili kardeşlerime seslenmek istiyorum, 10 Ağustos’ta oy vermek için yalnız kaldığınızda zihninizden sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da geçirin, diğer adayları da geçirin. Ve kimseye sormayın, hiç kimseden talimatta almayın, yönlendirmede almayın ama kalbinize sorun, aklınıza, zihninize, gönlünüze, imanınıza sorun. İslam dünyasının davasına 12 yıldır sahip çıkan kim, Sayın Başbakanımız. Filistin’in en yalnız olduğu dönemde Kudüs’e, Gazze’ye sahip çıkan kim, Sayın Başbakanımız. Arakan’daki, Mali’deki, Orta Afrika ülkelerindeki Müslümanların gözünden bir damla yaş düştüğünde ilk önce onu fark eden kim, Sayın Başbakanımız. Bu muhasebeyi yapın, sonra oyunuzu ona göre kullanın. Bu seçim bir parti seçimi değil, genel iddiaların seçimi. Sizin iddialarınıza, Saadet Partisi’nin temel teşkil ettiği bütün iddialara sahip çıkan kim diye sorun, gönlünüze, vicdanınıza sorun, ondan sonra kararınızı verin. Eminim vicdanınız, bu aday Recep Tayyip Erdoğan’dır, başkasına oy vermek vebaldir diyecek. Saadet Partili kardeşlerime söylüyorum, küçük ihtilafları bir kenara koyun ve vicdanınızın sesini dinleyin” diye konuştu.

"IRAK TÜRKMENLERİNE 110 MİLYON DOLAR YARDIM YAPILDI"

MHP’li seçmenlere de seslenen Bakan Davutoğlu, son birkaç yıl içinde Iraklı Türkmenlere 110 milyon dolar yardım ulaştırdıklarını kaydetti.

Türk coğrafyasında her tarihi eserin altında Başbakan Erdoğan’ın imzasının bulunduğunu dile getiren Bakan Davutoğlu, “MHP’li kardeşlerime sesleniyorum, sizde oy vermek için yalnız kaldığınızda düşünün, Türk Konseyi’ni kim kurdu. 1991’de bağımsız olan Türk Cumhuriyetleri, AK Parti iktidara gelen kadar Türk devletlerini bir araya toplayan bir konsey yoktu. Türk Konseyi’nin başında Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu Türkiye Cumhuriyeti kurdu. Ve düşünün acaba diğer adaylar Orta Asya’ya, Türk coğrafyasına gittiklerinde nasıl bir muamele gördüler ya da gidebildiler mi? Göreceksiniz ki, o coğrafyalarda her tarihi eserin altında da Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Milli irade ve milli güç diyorsa hep milliyetçilikten bahseden Saadet Partililer de, milliliği temel aldığını iddia eden MHP’liler de oy verme anında düşünecekler ve vicdanlarına soracaklar. Gagavuz Türklerine suyu kim götürdü, Kırım Tatarları’na binlerce konutu kim yaptı? Birkaç sene içinde Irak Türkmenlerine 110 milyon dolar yardımı kim yaptı? Şimdi birileri bizim zor bir Ramazan’da Libya’ya yaptığımız 100 milyon dolar yardımı dillerine doluyorlar. Aynı yıllar içinde Irak Türkmenlerine yaptığımız yardım 110 milyon dolar, hiçbir ayrım gözetmeden. MHP’li kardeşlerim oy vermeye gittiklerinde bu muhasebeyi yapsınlar. Özellikle Beyşehir’de tekrar çağrıda bulunuyorum, millilikten bahsediyorsanız milliliği salonlarda iddia edenlerden olmayacaksınız. Millilik milletle beraber olmaktır, millete dönmektir, 12 yıldır bu gücü milletten alan lider bellidir" şeklinde konuştu.

"İHSANOĞLU, FİLİSTİN DEVLETİ İLAN EDİLİRKEN NEREDEYDİ"

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterliği yaptığı dönemde Filistin ve Türk dünyasına duyarsız olmakla eleştiren Bakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Sandıkta seçmenler hiç tereddüt etmeden İslam coğrafyasına, Türk coğrafyasına kimin sahip çıktığını kalplerine sorsunlar. Ve sonrada dönüp Ekmeleddin İhsanoğlu’na şunu sorsunlar; İİT genel sekreteri olduğunuz halde 28 Kasım 2012 yılında Filistin devleti Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda ilan edilirken siz neredeydiniz? Şimdi hangi yüzle milletin karşısına çıkıp Filistin’den bahsediyorsunuz. Biz oradaydık, Sayın Başbakanımızın ve aziz milletimizin selamını iletmek üzere oradaydık. İslam dünyası adına o salonda olan tek Dışişleri Bakanı bendim. Sayın İhsanoğlu Kerkük’den bahsediyor, 9 sene bizim desteğimizle İİT Genel Sekreterliği yaptınız. Irak’ta Türkmen bölgelere istediğiniz zaman gidebilirdiniz, bir kere gittiniz mi? Türkmenlerin hatırını bir kere sordunuz mu, Türkmenleri bir kere toplantıya çağırdınız mı, hayır. Ama biz gittik. Etrafta bombalar patlarken, terör saldırıları olurken Türkiye Cumhuriyeti ve aziz Türk milleti adına Kerkük’e bir şafak vakti ben gittim. Çünkü biz yola çıktık mı korku bilmeyiz, bir tek şeyden korkarız Allah indinden vereceğimiz hesaptan, millet indinde vereceğimiz hesaptan. Şimdi o zaman MHP’li seçmenlerin sorması gerek İhsanoğlu’na, İİT Genel Sekreteri’yken Orta Asya’da veya Kırım Tatarları ile ilgili ne yaptınız, hangi toplantıyı organize ettiniz? Bütün çabalara rağmen birçok toplantının nasıl geciktirildiğini biz biliriz. Ama başta Kırım’daki Tatar kardeşlerimiz olmak üzere her birinin ferdiyle tek tek ilgilendik ve ilgilenmeye devam edeceğiz.”

Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerin Türkiye’nin 12 yılda hangi seviyeden nereye geldiğini unutmayarak oy vermesini de isteyen Bakan Davutoğlu, “Şimdi bütün parti kaygılarını bir kenara bırakın, İslam dünyasının, Türk dünyasının geleceği adına en güçlü bir şekilde oyunuz Recep Tayyip Erdoğan’a verin. Ve Konya’da yüzde 95’leri bulalım” diyerek sözlerini tamamladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bayramlaşma programına AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Akış, Gülay Samancı, Harun Tüfekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yanı sıra çevre ilçelerin belediye başkanları, AK Parti ilçe teşkilatları ve partililer ile ilçe halkı katıldı.