Davutoğlu Paris'teki bakanı şoka uğrattı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya’nın Ereğli ilçesinde partililerle bayramlaştı. Bakan Davutoğlu, Paris'te bir bakanla arasında geçen konuşmayı anlattı.
Davutoğlu Paris'teki bakanı şoka uğrattı

AK Parti Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar ilçe teşkilatlarının bayramlaşma programında konuşan Bakan Davutoğlu, Paris’teki ateşkes görüşmeleri sırasında bir bakanla arasında geçen konuşmayı anlattı.

Davutoğlu, “Bir ölü sessizliği var. Paris’te katıldığımız bir programda bir bakan şunu söyledi. Dedi ki ‘İsrail’e gittiğimde sahilleri ve kumsalları boş gördüm. Büyük bir panik var’ dedi. Söz aldım dedim ki, ‘İsrail’in sahilleri, kumsalları boş olabilir. Gazze kumsalları boş değil. Orada İsrail saldırılarıyla şehit düşmüş çocuk cesetleri ve kadın cesetleri var’ dedim. Şimdi oradaki mazlumların adına dünyada kim konuşacaktı. Şimdi 30 Mart’ta Konya’da ve Ereğli’den yükselttiğiniz sesle sadece ülkenin kaderine değil, bütün mazlumların kaderine ciddi bir iz bırakarak seçimi neticelendirdiniz ve dediniz ki, kim ne yaparsa yapsın, hangi tuzaklar kurulursa kurulsun, yükselen Türkiye bir çınar gibi gölgesi altına aldığı mazlumları korumaya devam edecek” dedi.