Davutoğlu: "Terörün hedefi, bütün Türk halkı ve milletimizdir"

Davutoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye, 15 Temmuz'dan sonra eskisinden daha güçlü ve daha bir ve beraberdir. Bu terör saldırılarına karşı da ülkemizin birliğini ve beraberliğini korumak hepimizin vazifesidir." dedi.
Davutoğlu: "Terörün hedefi, bütün Türk halkı ve milletimizdir"

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye, 15 Temmuz'dan sonra eskisinden daha güçlü ve daha bir ve beraberdir. Bu terör saldırılarına karşı da ülkemizin birliğini ve beraberliğini korumak hepimizin vazifesidir." dedi.

Davutoğlu, FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi'nin ailesine taziyede bulunmak için Konya'nın Seydişehir ilçesine geldi.

İlçede Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit tarafından karşılanan Davutoğlu, daha sonra partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.

Burada, İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün engel olmaya çalışırken hayatını kaybedenlere rahmet diledi. 

Dün de Gaziantep'te hain ve alçak bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Davutoğlu, saldırıda 50 vatandaşın şehit olduğunu anımsattı.

- "Terörün hedefi, bütün Türk halkı ve milletimizdir"

Davutoğlu, bu yaşananların, içeride ve dışarıdaki bazı güçlerin, Türkiye'nin huzurunu, istikrarını ve kalkınmasını istemediğini ortaya koyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra 4 yıllık bir istikrar dönemine hazırlanırken, önemli atılımlarla 2023 hedeflerine yürürken, 15 Temmuz darbesiyle bunun önüne geçilmeye çalışıldı. Hemen arkasından PKK, DAEŞ, DHKP-C ve FETÖ ile birlikte neredeyse koordineli bir şekilde harekete geçtiler. Bu topraklar çok sınavlar görmüştür. Bu sınavlarda çetin mücadeleler vermiştir. Ancak hiçbir zaman iradesini teslim etmemiştir. Dün, düğün gecesine yapılan hain saldırı şunu açık şekilde ortaya koyuyor; terörün hedefi, bütün Türk halkı ve milletimizdir. Bazen düğünde, bazen havaalanında, bazen sokakta hepimiz hedef haline getiriliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla kimse ham hayale kapılmamalıdır. Türkiye, 15 Temmuz'dan sonra eskisinden daha güçlü ve daha bir ve beraberdir. Bu terör saldırılarına karşı da ülkemizin birliğini ve beraberliğini korumak hepimizin vazifesidir."

Bu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ile Gaziantep Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanını taziye için aradığını aktaran Davutoğlu, "Bütün Türkiye olarak mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmek için bir kere daha en güçlü mesajı beraber verdik. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Devletimize ve milletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozmak, ülkenin kalkınmasını engellemek isteyenlerin amacına ulaşamayacağı mesajını vererek, Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü yoluna devam edeceğini, çevresindeki bütün krizlere ve bunalımlara rağmen 2023 hedeflerine kararlı şekilde yürüyeceğini kaydetti.

Sözlerinin sonunda Gaziantep'teki saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Davutoğlu, bu zor günlerde omuz omuza durarak, birlik içinde örnek davranış gösteren Türk milletine takdirlerini ifade etti.

Davutoğlu, buradan ilçe merkezindeki Seyyid Harun Veli Türbesi'ne geçti. Davutoğlu, daha sonra, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi'nin babaevinde, şehidin eşi ve ailesine taziyede bulundu.

Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.